Петима души загинаха по време на блъсканица между желаещи да

...
Петима души загинаха по време на блъсканица между желаещи да
Коментари Харесай

Тълпа премаза майка и децата й при погребението на Магуфули

Петима души починаха по време на навалица сред искащи да видят тленните остатъци на танзанийския президент Джон Магуфули, който умря предходната седмица от сърдечна непълнота, съобщи Асошиейтед прес.
Още по тематиката
Ковчегът с тялото на водача беше изложено през уикенда на стадиона Ухуру в град Дар ес Салам. Десетки хиляди хора се стекоха там, с цел да се преклонят пред тленните остатъци. Накрая се стигна до навалица и млада жена и четири деца в учебна възраст бяха прегазени до гибел.

Представител на фамилията на жертвите описа, че 30-годишната Сузан Мтуа умря завела четирите й деца в неделя, с цел да да видят тялото на Магуфули.

" По-късно същия ден получихме позвъняване, късно вечерта, от незнайно лице, употребяващо телефона на Сузан. Обаждащият се сподели, че притежателят на телефона е откаран в болница. Но тялото й в последна сметка беше открито в моргата ", сподели той.

Загиналите деца са на възраст сред 7 и 12 години.

Стотици хора, които участваха на погребението, припаднаха в съкрушението и управляващите обявиха, че ще издадат изказване във вторник за броя на убитите в националното събитие.

Днес се състоя държавното заравяне на Магуфули. На него участваха новата президентка на страната Самия Сухулу Хасан и водачите на Кения, Република Южна Африка, Мозамбик, Малави, Коморските острови, Зимбабве, Замбия, Ботсвана и Конго.

 Снимка: AP/БТА

Магуфули беше един от най-известните скептици на COVID-19 в Африка и макар че държавното управление му разгласи, че той е умрял от сърдечна непълнота в сряда, водачите на опозицията и неговите критици настояват, че е умрял от затруднения от COVID-19.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР