Петима души ще се борят за едно свободно място в

...
Петима души ще се борят за едно свободно място в
Коментари Харесай

Борбата е голяма: Петима студенти за едно място в МУ-Пловдив

Петима души ще се борят за едно свободно място в Медицински университет-Пловдив. Изпитът по „ Етика” се организира през днешния ден. Той е вторият подред в графика на кандидатстудентската акция. С него ще бъдат одобрявани искащите да следват в специалностите „ Медицинска сестра”, ”Акушерка” и „ Лекарски асистент”. Първият изпит по „ Биология и химия”се състоя в петък.

Тази година приемът е сходен на предходни години, като ползата е огромен. Регистрирани са 1279 индивида, които ще аплайват в разнообразни специалности. За „ Медицина” има 146 места, за „ Дентална медицина” 73 места, а за “Фармация” 88 места.

Изпитът по „ Склуптиране” за „ Зъботехник” е плануван за 6 юли, а изпитът за „ Социална медицина и организация на здравеопазването” ще се организира на 7 юли, сряда.

„ Ковид пандемията сътвори условия за смяна както в образованието, по този начин и в метода на протичане на подготовката за кандидатстудентската кампания”, заяви зам.-ректорът по „ Учебна дейност” на МУ – Пловдив проф. доктор Ани Белчева.

Тази година Ден на кандидат-студента се организира онлайн и при тези условия имаше един забележителен интерес. Регистрацията за изпитите беше напълно онлайн. По този метод имаше опция и за разпространение на всички специалности в МУ – Пловдив.

„ Участвахме в разнообразни акции с български учебни заведения - това е по отношение на българската кандидатстудентска акция, където с изключение на главните магистърски стратегии, по които аплайват като „ Медицина”, „ Дентална медицина” и „ Фармация”, обръщаме внимание и на „ Медицинска сестра”, и „ Акушерка “ като предпочитани в направление „ Здравни грижи.”, сподели още проф. Белчева.

От тази година в Медицински университет – Пловдив ще има образование и в компетентност „ Лекарски асистент”, към която е проявен засилен интерес.

Университетът прави нужното и за кандидат-студентите от чужбина. За тях се организираха панаири за набиране на претенденти в онлайн среда. Изпитите за задграничните претенденти ще продължат и тази година в електронна среда. За българските кандидат-студенти изпитите остават единствено в присъствена форма.

„ Създали сме условия, при които да има 50% претовареност на залите, в които се организират изпитите, ще се носят защитни маски, ще осигурим стерилизация, тъй че изпитите да протекат нормално”, разяснява още зам.-ректорът по „ Учебна дейност” проф. доктор Ани Белвева.

Изпитите по „ Биология и химия” и „ Етика”се организираха под формата на тест.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР