Петима души са в неизвестност, а 16 са ранените след

...
Петима души са в неизвестност, а 16 са ранените след
Коментари Харесай

Взрив в химически завод в Леверкузен, петима в неизвестност |

Петима души са в неопределеност, а 16 са ранените след детонация в химическия цех Chempark в немския град Леверкузен, предава Ройтерс. След гърмежа е избухнал и пожар.

Причината за гърмежа и размерът на вредите към момента не са ясни, заяви пред ДПА представител на локалните управляващи. Очевидци настояват, че детонацията се е случила в инсинератора за рискови боклуци към 09:40 ч. тази заран. Някои от живеещите наоколо оповестяват, че гърмежът е бил толкоз мощен, че прозорците в домовете им са се счупили.

*Oft gelesen* Mehrere Menschen verletzt: Schwere Explosion in Chempark-Anlage in Leverkusen
— ntv Nachrichten (@ntvde)
Към момента всички пътища към завода, който се намира в промишлената зона на града, са затворени. На място са изпратени десетки коли за спешна помощ и пожарни коли.

Полицията в Кьолн заяви, че няколко автомагистрали са затворени поради " огромни вреди ".

По информация на полицията при случая има ранени. Официалното предизвестие за заплаха визира и град Солинген - в районите Ауфдерхьое и Олингс. Улиците към индустриалния парк в Леверкузен са затворени, а също и елементи от автомагистралите 1, 3 и 59.

*Oft gelesen* Mehrere Menschen verletzt: Schwere Explosion in Chempark-Anlage in Leverkusen
— ntv Nachrichten (@ntvde)
Германската федерална работа за гражданска отбрана и помощ при бедствия класифицира детонацията като " последна заплаха ", написа Дойче веле. Това е и  повода, заради която управляващите предизвестяват живеещите в близост да останат по домовете си и да затворят прозорците.

В индустриалния парк за химически фабрики Chempark има фабрики на компании като Bayer, Lanxess, Arlanxeo и други.

От Министерство на външните работи оповестяват, че няма данни за потърпевши български жители при детонацията в немския град Леверкузен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР