Петима души са с повдигнати обвинения за участие в организирана

...
Петима души са с повдигнати обвинения за участие в организирана
Коментари Харесай

Петима са участвали в ОПГ за разпространение на наркотици във Варна, двама от тях – непълнолетни

Петима души са с повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група /ОПГ/ за разпространяване на опиати , оповестиха от прокуратурата. Разследването се води от Окръжната прокуратура в морската столица. 

Групата се е занимавала с разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Двама от обвинените са малолетни , а други двама са осъждани . ОПГ е била ръководена от мъж на 44 години , който е работил в изискванията на рисков рецидив. 

Той, както и 35-годишен мъж – участник в групата и осъждан, са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор, като следва в съда да бъдат импортирани претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на от тях.

28-годишен мъж , също взел участие в проведената незаконна група, ще бъде освободен против парична гаранция в размер на 5000 лв. , а двамата малолетни ще бъдат под контрол на ИДПС при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

В хода на работата по случая под управлението и надзора на Окръжната прокуратураса осъществили голям брой процесуални дейности. Извършени са претърсвания на разнообразни адреси във Варна, претърсвания на коли и обиски на лица. Намерените и конфискувани наркотични субстанции са към 950 грама амфетамин , почти 62 грама марихуана, 62 грама хероин и към 7 грама кокаин .

 Наркотици
Наркотици. Снимка: Прокуратура

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, готови за дозиране на неразрешените вещества.

Работата по доказване и документиране на незаконната активност на проведената група продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура-Варна.

Информацията по случая беше оповестена на взаимен брифинг през днешния ден . Участие в него взеха прокурор Радослав Лазаров – представител на Окръжна прокуратура-Варна и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна старши комисар Атанас Михов, оповестиха още от държавното обвиняване. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР