Петима души, които обичат София и историята обединяват знанията и

...
Петима души, които обичат София и историята обединяват знанията и
Коментари Харесай

35 „истории от жълтите павета" отпреди 70 години излизат в сборник

Петима души, които обичат София и историята сплотяват знанията и ползите си и са съставили алманах, чиято от 18:30 ч. добавя днешния прекрасен празник.

„ Бохемска София: Истории от жълтите павета “ е дело на екипа на едноименната фейсбук страница, добре позната на слушателите на Радио София от историите, разказвани от Виктор Топалов .

Днес той още веднъж ни гостува, с цел да предложения на промоцията и даде повече елементи. Негови съидейници за изданието са Никол Вълчева, Наталия Бекярова, Ани Пунчева и Станислав Колев. Помогнали са и Любомир Юруков, един от най-големите български колекционери, както и от Регионалния исторически музея на София.

„ Избрахме обичаните си тематики. Всеки писа за това, което обича. Трийсет и петте истории от остаряла София се случват на жълтите павета – един от знаците на столицата, или на метри от тях “, означи Топалов.



Виктор Топалов Снимка: Личен списък

Публикациите се отнасят за времето от следосвобожденска София до края на Втората международна война – цветен и сантиментален исторически интервал.

Книгата не съдържа единствено истории за персони, само че и за места и събития . Творците, които познаваме от учебно заведение, са показани и като хора. Ще научим повече за тях и това ще накара още повече да ги обичаме, уверен и Виктор Топалов.

Премиерата е на мястото, където преди време е била пивоварната на братя Прошек, против постройката на Българска национална телевизия.

Чуйте повече за книгата и премиерата от диалога на Гергана Пейкова с Виктор Топалов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР