Петима души бяха ранени при атака с нож тази вечер

...
Петима души бяха ранени при атака с нож тази вечер
Коментари Харесай

Пореден ден на протести и безредици в Хонконг завърши с кръвопролитие

Петима души бяха ранени при офанзива с нож довечера в Хонконг, а нападателят отхапа част от ухото на консултант Андрю Чиу, който се опитал да го спре, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Нападението бе осъществено пред комерсиалния център Ситиплаза в Тай Коу Шинг, квартал на междинната класа, където денем имаше митинги. Според очевидци, представени от локалната преса, нападателят говорел мандарин и скандирал, че Хонконг принадлежи на Китай.

Телевизиите демонстрираха Андрю Чиу, областен консултант и видна фигура в антиправителствените митинги, с съвсем напълно откъснато ухо, и мъж, легнал в безсъзнание в локва кръв на земята - нападателят, който бил линчуван. Общо петима души - четирима мъже и една жена, са ранени, като двама са в тежко положение, а трима души са задържани, заяви полицията, без да посочи дали нападателят е измежду тях. Той скандирал " Върнете Хонконг и Тайван ", сподели юрист Джеймс То на репортерите пред болничното заведение, където е настанен консултант Андрю Чиу.

Хонконгската полиция заяви, че 48-годишният нападател е задържан дружно с други двама мъже, които го пребили в отговор, съобщи Асошиейтед прес. Нападателят е бил пребит от ядосана навалица, в това число от двама мъже на възраст 23 и 29 години, които също са арестувани, прецизира полицията.

Полиция за битка с вълнения влезе в няколко мола в Хонконг, с цел да предотврати продемократични митинги, на все пак се стигна до произшествия. Първоначално имаше апел протестиращи да се съберат на седем места и полицията зае позиции, извърши обиски и арести, блокира достъпа до парка край офиса на водача Кари Лам. Полицията щурмува комерсиалния център Ню Таун Плаза в Ша Тин, откакто маскирани лица, " въоръжени " с пожарогасители, разрушиха турникетите на входа и витрини в метростанцията, обвързвана с мола.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР