Петима български моряци от кораба Руен са се прибрали в

...
Петима български моряци от кораба Руен са се прибрали в
Коментари Харесай

Петима моряци от кораба Руен се върнаха в България

Петима български моряци от кораба " Руен " са се прибрали в довечера у нас, заяви Нова ТВ.

Те са кацнали на летище Варна с полет от Истанбул в 20:30 часа.

От Параходство " Български морски флот " потвърдиха, че корабът " Руен " сега е в Оман и не се знае към момента накъде ще се насочи, съобщи БНР.

Моряците най-вероятно ще дадат конференция откакто във Варна се прибере и капитанът на кораба.

Стана ясно, че Министерство на външните работи и българската страна са помогнали доста при организацията на прибирането на моряците.

Капитан Александър Калчев, шеф на Параходство " Български морски флот ", сподели, че моряците са уплашени и фамилиите им не желаят да имат медийни изяви преди да се отърсят от всичко това, което претърпяха.

На 16 март плаващият под малтийски байрак търговски транспортен съд „ Руен “ - похитен от сомалийски пирати, беше освободен откомандоси от индийските военноморски сили. Плавателният съд беше отвлечен само че 450 морски благи източно от Сокотра в северната част на Арабско море на 14 декември.
Спасяването му беше плод на 40-часова интервенция.
Командосите се спуснаха с парашути от боен аероплан C-17, с цел да се качат на борда в офанзива, която " сполучливо притисна в ъгъла и принуди " всичките 35 пирати на борда да се предадат, обявиха от индийските военноморски сили.

Те освободиха 17-те членове на екипажа - 9 от Мианмар, 7 от България и един от Ангола - никой от тях не беше ранен при спасяването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР