Петел следи какво се случва с решението дали да бъде

...
Петел следи какво се случва с решението дали да бъде
Коментари Харесай

Решението дали да има военна помощ за Украйна няма да бъде взето от депутатите преди Великден

" Петел " следи какво се случва с решението дали да бъде предоставена военна помощ на Украйни или не, което народните представители би трябвало да вземат. 

Миналата седмица в " 12 без 5 " беше анулирано съвещанието на Комисията по външна политика, на което трябваше да се прегледат плановете за решение за даване на военно-техническа помощ на Украйна. Това заяви юристът Димитър Стоянов. 

На 20 април 2022 година ще има ново съвещание от 15:00 на Комисията по външна политика и, както се вижда от дневния ред, точката с решението за военно-техническата помощ въобще не участва в дневния ред на комисията.

Което значи, че евентуалното решение няма въобще по какъв начин да стигне до пленарна зала преди Великден, т.е. тази седмица въобще. Само за конкретизиране - планът на решение на ГЕРБ-СДС за военно-техническа помощ за Украйна е импортиран на 30 март.

Вече съвсем 20 дни с всевъзможни оправдания, процедурни хватки и радиомълчание ръководещото болшинство и държавното управление " тупат топката " за помощта за Украйна, до момента в който Мариупол бива сриван със земята, а съветската атака в Източна Украйна е въпрос на дни. И до момента в който Румъния дава осъвременени самолети МиГ на Украйна, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР