Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди решението на тричленен

...
Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди решението на тричленен
Коментари Харесай

Без безплатна храна и напитки остават работещите нощем полицаи

Петчленен състав на Върховния административен съд удостовери решението на тричленен състав от 19 август 2022 година, с което е анулирана Наредбата за установяване на изискванията и реда за обезпечаване на левовата равноценност на полагащата се безвъзмездна храна на чиновниците на Министерството на вътрешните работи за осъществяване на действия, свързани със характерен темперамент на труда, и обезпечаване на левовата равноценност на ободряващи питиета на чиновниците на Министерството на вътрешните работи, полагащи труд през нощта от 22,00 до 6,00 ч.

 

Административно дело № 9825 от 2022 година беше формирано пред Върховен административен съд по касационна тъжба на министъра на правораздаването, а административното дело пред тричленния състав беше формирано по тъжба на физическо лице служител на реда, оповестиха от пресцентъра на Върховен административен съд. 

 

Петчленният състав приема изводите на тричленния състав, че при издаването на наредбата са позволени основни нарушавания на административнопроизводствените правила.

 

От наличието на претекстовете към плана на процесната разпоредба е видно, че органът издател не е спазил законовото условие да уточни финансовите и други средства, нужни за използването й, както и предстоящите резултати, в това число финансовите, в случай че има такива.

 

Липсата на информация по отношение на изискуемите детайли, визирани в член 28, алинея 2, т. 3 и т. 4 от Закон за нормативните актове, даващи гаранция за спазването на главните правила за аргументираност, непоклатимост, неприкритост и координация, постановат извод за позволено значително нарушаване на административнопроизводствените правила. Това е съображение за анулация на наредбата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР