Петата годишнина от дипломирането бе повод за инициатива на катедра

...
Петата годишнина от дипломирането бе повод за инициатива на катедра
Коментари Харесай

Врачанинът Мартин Харизанов бе избран за председател на Алумни клуб „Финанси 2013” в Свищов

Петата годишнина от дипломирането бе мотив за самодейност на катедра „ Финанси и кредит” при С А „ Д. А. Ценов” в Свищов за образуване на среща на финансистите, дипломирани през 2013 година Освен връщането в незабравимите мемоари, възобновените остарели другарства, основаните нови контакти, се взе решение за основаване на алумни клуб „ ФИНАНСИ 2013 “. От общо дипломираните 387 студенти от випуска (261 студенти в постоянна форма и 126 студенти в задочна форма на обучение) на тази първа по рода си среща участваха 45 финансисти. Над половината от тях са към този момент фамилни и имат деца. След единомислещо гласоподаване за ръководител на клуба бе определен Мартин Харизанов, който развива сполучлив личен бизнес във Враца.
Бакалавърският випуск на познавач. „ Финанси” (2009 – 2013 г.) ще остане в историята с голям брой завоювани оценки от студентите в научен, народен и интернационален проект, включително четворната победа в Междууниверситетско съревнование по търговия на финансовите пазари. На алумни срещата на възпитаниците бе изработен паралел сред тогавашните съществени, усмихнати и отлични студенти, които през днешния ден са част от професионален хайлайф кариерно съумели съществени, виновни финансисти, осъществили се в корпоративния, обществения и банковия бранш на водещи компании и институции в България и по света.
Срещата започва в аулата на академията с показване от ръководителя на катедрата проф. Андрей Захариев и алумни координатора гл. ас. доктор Петко Ангелов на настоящите планове и постижения на катедрата, включително с честванията през предходната година на нейната 65-годишнина. Възпитаниците получиха като подарък брандирани писалки с уеб-адреса www.finance1952.com и работни бележници с логото на катедрата. От страна на кариерния център на академията бе показана самодейността за основаване на Алумни клубове като всеки ученик получи значка на академията и рекламни материали за кандидат-студентската акция. Възпитаниците на „ Финанси”, випуск 2013 година посетиха актуализирания научен музей и новите планово оборудвани компютърни аудитории за образование по финансови курсове като всеки от възпитаниците показа и своите постижения в кариерното развиване. В катедрена публика бе показана и непрекъснатата експозиция „ Свищовска финансова школа”, като всеки випускник получи персонално копие от едноименния летопис.
Създаденият клуб си сложи за цел подкрепяне активността на катедра „ Финанси и заем “ при СА „ Д. А. Ценов “ в опазване на традициите и реализирането на планове на катедрата, на фондация „ Проф. доктор Минко Русенов” и на специалността. Като първа самодейност на клуба консенсусно се поддържа концепцията за интензивно включване в кандидат-студентска акция по рекламиране на академично обучение в познавач. „ Финанси” в Свищов, за което ще се създадат районни акции в съществени градове в северна България. Отличените с сполучливата си кариера в бизнеса финансисти демонстрираха интерес и към записване в докторантура по стратегия „ Финанси, парично обращение, заем и застраховка”!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР