Петър Славов, Цецка Бачкова и Методи Андреев поискаха от кмета

...
Петър Славов, Цецка Бачкова и Методи Андреев поискаха от кмета
Коментари Харесай

Колко ток плаща общината за нощното осветяване на МОЧА и патрулка, която да го пази?

Петър Славов, Цецка Бачкова и Методи Андреев желаеха от кмета на Столична община - Йорданка Фандъкова - информация по отношение на разноските за осветяване и защита на паметника на руската войска.

Значителното повишение на цените на електрическата енергия през последните месеци за клиенти отвън контролирания пазар докара до съществени компликации за редица региони в столицата, да покриват месечните разноски за улично осветяване. В медиите се откриват и изказвания на разнообразни районни кметове за техни планове за изключване на уличното осветяване през част от тъмната част от денонощието с оглед икономии.

В същото време, монументът на окупационната за България руска войска (исторически правилният израз е „ алена войска “, която нахлува в рамките на самостоятелната страна Царство България в ранните часове на 8.09.1944г. и без против нейни бойци да е изстрелян и 1 патрон от Българската войска, спомага за насилственото завладяване на държавната власт посредством деветосептемврийския прелом против законно определеното държавно управление на К. Муравиев), нощно време е осветлен с мощни и скъпи прожектори по най-тържествен метод?!!

Припомняме също по този начин, че монументът е строен със средства и е благосъстоятелност на страната, построен е в общински парцел – Княжеската градина и за демонтажа му има решение на Столичен общински съвет от 1993 година

Многобройните митинги и шествия през последните седмици в отбрана на независимостта на украинския народ против кремълската военна експанзия непроменяемо минават около този паметник, където хиляди и хиляди жители еднопосочно показват отрицателното си отношение към мястото му в центъра на столицата и то с вдигнат високо „ шпагин “ над куполите на Софийския университет, катедралния храм „ Св. Александър Невски “ и българския парламент!

Обръщаме внимание и, че този монумент през годините непроменяемо се употребява от кремълската агитация, с цел да опълчва Деня на Европа на 9 май с края на Втората международна война на 8 май 1945г. (но по руско време – 9.05..). Именно по сходни съображения, Естония още преди години реалокира техния паметник в гробищния парк до Талин, а единствено преди дни Рига разгласи, че също ще отстрани латвийската версия на монумента.

Предвид гореизложеното, Петър Славов, Цецка Бачкова и Методи Андреев желаеха от Йорданка Фандъкова следната информация от значителен публичен интерес:

Каква е месечната консумация на електрическа енергия на прожекторите, с които целонощно тържествено е осветяван паметникът, без значение от наличното друго осветяване на алеите в Княжеската градина и на какъв брой възлиза месечният разход за осветяване на монумента на руската войска?

Защо в това време има квартали на столицата, в които нощем осветлението не работи – евентуално по финансови аргументи?

На какъв брой възлиза месечният разход за непрекъснат ангажимент на 1 патрулка на Министерство на вътрешните работи с 2-ма униформени служители на реда, които да дежурят до монумента?

Ще извърши ли Йорданка Фандъкова като настоящ кмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура решението на Столичен общински съвет от 1993г. за ремонт (евентуално пренасяне в така наречен Музей на социализма) на фигурите от монумента?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР