Петър Ненов, осъден на 6 г. затвор в Румъния, искал

...
Петър Ненов, осъден на 6 г. затвор в Румъния, искал
Коментари Харесай

Прокуратурата осветли нови SMS-и: Бобоков искал от Узунов да накара президента да помилва нашенец, осъден на 6 г. затвор в Румъния


Петър Ненов, наказан на 6 година затвор в Румъния, желал подпомагане от Пламен Бобоков да му уреди опрощение от президента. За задачата Пламен Бобоков употребява контактите си с Пламен Узунов, сочат нови чатове сред двамата, публикувани от прокуратурата.

“При продължаващия разбор на заключенията от компютърно-техническа експертиза на мобилен телефон, употребен от П.Б., са открити следните нови условия:

На разнообразни дати през м. април и м. май 2020 година П.Б. обменя текстови известия с лице, записано като „ Pepi- Ro “, както и с „ Prezident-Pl. Uzunov “, касаещи пълномощията на Комисията по опрощение към президента на Република България.



След разбор на хронологията и наличието на кореспонденцията се стига до извода, че евентуално буквите „ Pepi- Ro “ се отнасят до лицето П.З.Н., български жител, наказан за данъчни закононарушения от румънски съд на 6 година отнемане от независимост, понастоящем изтърпяващ присъдата в Затвора в гр. София.



На 07 април т.г. „ Pepi- Ro “ изпраща на П.Б. фотография на писмо, адресирано до президент на Република България от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се желае опрощение на българския жител П.З.Н.

На 16 април т.г. „ Pepi- Ro “ изпраща на П.Б. информация, отнасяща се до неговото престояване и наказание в Румъния, включително направени от него дарения. Няколко часа по-късно П.Б. препраща известията на „ Prezident-Pl. Uzunov “, който от своя страна дава отговор следното: „ Ок. Поздрави! “



На 28 април т.г. в 15.04 ч. „ Pepi- Ro “ насочва до П.Б. следното питане: „ Има ли някакъв резултат по моя въпрос? “. В 16.34 ч. е регистриран диалог сред П.Б. и „ Prezident-Pl. Uzunov “, след което в 16.36 ч. П.Б. изпраща на „ Pepi- Ro “ известие със следното наличие: „ Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, само че няма да е стремително! “.

На 11 май 2020 година “Pepi- Ro ” изпраща на П.Б. фотография със наличие на непознат език, касаещо решение на румънските правосъдни управляващи. На 12 май 2020 година в 12.10 ч. П.Б. препраща фотографията на „ Prezident-Pl. Uzunov “. В 12.13 ч. П.Б. написа на „ Pepi- Ro ” известие със следното наличие: „ Трябва публично извлечение от румънския съд и превода му на български! “

На 20 май 2020 година „ Pepi- Ro “ в известие до П.Б. още веднъж насочва питане: „ Има ли някакъв резултат от комисията? “, на което П.Б. дава отговор: „ Не още! Действай с превода! “.

С оглед на гореизложеното Специализирана прокуратура изиска публична информация от началника на Затвора, гр. София. Установява се, че П.З.Н. е арестуван в България през м. ноември 2018 година по отношение на издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния през 2014 година в резултат на постановена присъда от шест години отнемане от независимост за данъчни закононарушения.

Анализът на информацията от експертизата и приложенията към нея не престават ”, оповестяват от прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР