Петър Хубчев наруши мълчанието си ексклузивно за предаването Код Спорт

...
Петър Хубчев наруши мълчанието си ексклузивно за предаването Код Спорт
Коментари Харесай

Петър Хубчев за Васил Божков, раздялата с Левски и националния отбор

Петър Хубчев наруши мълчанието си извънредно за предаването " Код Спорт " по RING. Треньорът повдигна завесата по мъчителните тематики за и за националния тим и направи любопитни разкрития.

- Някак естествено в диалога идва тематиката „ Левски “. Раздели се шумно с клуба. Кажи ни твоята позиция, доста неща се изговориха…
- Живея с ясната мисъл, че това е доста значима тематика за доста хора, а и за мен. Ясно е, че би трябвало да има отговор на всички въпроси. Искам да кажа на теб, на феновете на това предаване и на всички, които ги интересува това нещо, че няма въпрос, на който да не отговоря. Няма подобен въпрос било по тематиката „ Левски “, било за националния тим. Но защото последните години се изписаха доста неща, 95% от тях лъжа и мръсотия, аз избрах да мълча. Имаше и юридически неща, които трябваше да се съблюдават. Предпочитах да затая всичко в себе си и да не ги разясня. Смятам, че би трябвало и е извънредно време в едно такова съществено предаване да се разясняват тези неща. Но персонално мое мнение е, че с цел да се разясняват, до мен би трябвало да има и човек от отсрещната страна, с цел да не стане по този начин, че в този момент ще кажа нещо, което по-късно ще бъде опровергано от представител на „ Левски “ или от медиите, и няма да стигнем до средата. Аз избирам да има подобен човек. И то човек, който е взел участие в тези процеси. Да го виждам в очите, аз да давам отговор по моя си метод. Така или другояче си имам, въпреки и малко простодушен или малко комичен метод, по който да си пазя моята истина. Държал съм през цялото това време на това нещо и никой, но никой на света не може да ме убеди, че съм сбъркал или че съм направил нещо неверно.
 Хубчев: Няма гаранция, че ще създадем добър тим, само че най-малко сме стимулирани Хубчев: Няма гаранция, че ще създадем добър тим, само че най-малко сме стимулирани
- В даден миг те призоваваха да се откажеш от тези заплати. Защо не го направи?
- Два или три случая през тези 1,5-2 години имаше, в които не съм желал и една стотинка, с изключение на заплатите, които са ми дължали. В България някои от обидите минават за доста известни. И като изкажеш тези обиди, този човек надали не към този момент е на дъното. Той е мишка, той е страхливец, той е селянин… Чувал съм ги всичките за себе си. С някои от тях обаче се гордея. Никога не съм крил, че съм роден в село от небогати родители. Даже се гордея с това нещо, че са ме възпитали по този метод. Гордея се с детството, което съм имал на село. И в никакъв случай не съм го приемал като засегнатост. Може ли аз да задам два въпроса? Ти прочете ли някъде през тези две години, в случай че си се интересувал, че аз не съм получавал заплата пет месеца от „ Левски “? От всичко прочетено ти, а посредством теб и хилядите почитатели, изключително на „ Левски “, какъв брой пари знаеш, че съм получил?

- Това не се разясняваше, а единствено какъв брой искаш. Прочел съм за 800 хиляди.
- Нямам повече какво да разясня. Така съм приел. Не желая да разгласявам проект, където и да съм отишъл. Когато отидох в „ Левски “, също беше изработен проект от президента. Между другото, като загатнах президента Васил Божков, поисквам на всеки един български треньор подобен президент като този човек. На всеки един български треньор и клуб поисквам подобен президент! Говоря като футболен президент, не за другите неща, които се случиха с този човек.

- За контракта ти с „ Левски “ персонално с тогавашния собственик на акциите ли или както го назова – президент – Васил Божков договаря? Ситуацията на финансов парадайс тогава имаше ли огромни вероятности пред клуба, огромни обещания?
- Ще си разреша да кажа някои неща. Има един човек, на който имам вяра и считам, че в живота си е един от дребното хора, които схващат материята футбол като структуриране на даден клуб – това е Павел Колев, който може да удостовери или да отхвърли това, което ще кажа. Първият човек, който ме потърси беше Павел Колев. Той беше изпратен от Божков или най-малко по този начин ми беше споделил на мен. Затова споделих, че поисквам на всеки един футболен клуб подобен президент като Васил Божков. Трудно се договаря с него или съвсем е невероятно да преговаряш. Той просто ти споделя какво предлага. Ти се съгласяваш или не се съгласяваш и завършва всичко. За договаряния изобщо не става дума тук. Той ми сложи една задача от две години, по-късно сподели три години. Случиха се обаче някои неща. След шест месеца сподели, че ще поправяме нещата, още по-бързо да се случат декември месец. И 20 дни откакто направихме тази последна среща, към този момент се случиха другите неща отвън футбола, които трансформираха всичко.

- Защо парафира договора си с немския си паспорт? Твое решение ли беше или просто те предизвестиха за българската реалност?
- Другият мит, по който избирам да си замълча и просто да се дръзвам вътрешно на всичките мнения и тиради на твои сътрудници – знайни и незнайни воини, почитатели и не знам си какви. Аз от повече от 20 години не владея български паспорт. Когато бях към края на кариерата си в „ Айнтрахт “ и бях направил нужния стаж, просто хората ми споделиха, че имам тази опция да ми извадят немски паспорт. Тогава към момента в избрани страни, когато се пътуваше, трябваше да се вадят визи. За футболисти от страни като нашата беше по-трудно да вървиш по посолствата, да чакаш за виза. Тъй като аз имах и предпочитание да закупя парцел в Германия, да установя моето семейство там, одобрих това предложение. Никакъв различен не е бил мотивът. Тогава обаче нямаше това двустранно съглашение сред България и Германия. За да приемеш техното предложение, трябваше да се откажеш от българския документ. Сега към този момент това е допустимо, можеш да имаш и двата паспорта. Просто на мен ми беше върнат паспорта в нашето посолство, с цел да получа немския паспорт. От тогава аз нямам български паспорт. Това всеки естествен или приблизително образован публицист или човек би могъл да го ревизира. Моите контракти с доста от тимовете, даже и договорът ми с Футболния съюз, са подписвани единствено и само с подобен паспорт. То е обикновено за доказване, в случай че искаш да го докажеш и в случай че търсиш в действителност истината. Но не – те избраха да се упражняват!

- Скандална ли беше раздялата, междуличностна на теб и Сираков? За това също се приказва, че на личностна основава си се скарал със Сираков?
- Не знам дали феновете ще ми повярват, само че до ден сегашен нито аз съм се обаждал на него, нито той ми се е обаждал на мен. Имаше един миг, в който той още не беше получил акциите, само че се знаеше, че ще се случи нещо. Аз му предложих: „ Ние сме пристигнали при друго управление. Ако имате други визии, сме подготвени незабавно да си тръгнем. “ Наско в персонален диалог ми сподели: „ Не. “ Това, което би трябвало да призная е, че Наско Сираков от първия ден и до ден сегашен държи доста на това нещо и го намирам като безусловно вярно. Той сподели, че е доста значимо клуб като „ Левски “ да има прекрасен личен стадион. Доколкото разбирам и до ден сегашен той се бори за това нещо. И нека да се случи освен с „ Левски “. ЦСКА също. Колкото повече тимове имат съвременни игрища, не можете да си визиите какъв брой е добре за тези клубове, а и за футбола изобщо. Ние до преди да се случат другите неща с президента, бяхме на второ място, на доста малко точки от „ Лудогорец “. Буквално след 20-30 дни той пристигна да ни извика да ни каже, че ни освобождава. Начинът, по който стана това нещо беше доста афектиран. Без да изпадам в детайлности, не тичам от това, желая обаче да го виждам в очите, да го кажа и той да удостовери или да каже, че не е истина. От тогава до ден сегашен той не ми се обади или юристите на „ Левски “, които и да са, да кажат: „ Ей, имаме към този момент спор. Имаме дело след много време. Имаме усложнения. Дай да създадем нещо, да го отложим във времето – седмица-две-три, месец-два-три, година-две-три-пет-шест. “ До ден сегашен нямам такова позвъняване от тях.

- Какви са възприятията ти към „ Левски “ през днешния ден? След толкоз неща, които в този момент разбираме, че не са били истина, меко казано. Имаше заявления на някои ултраси и фракции против теб…
- Ако би трябвало да бъда, а аз при теб, повярвай ми, съм почтен, аз персонално опасност не съм получавал от никой. Нито от почитатели, нито от ръководители закани персонални не съм получавал. Мен в годините доста постоянно ме дефинират като кривак, като необикновен темперамент, като саможивец, като не знам си какъв. Приел съм си моите правила, даже и обикновени да са, приел съм си ги, ходя си по тях и по тях ще си пребивавам. Опитвам се и моите деца, и моето семейство да ги накарам да живеят по този метод. Затова няма да се откажа от тях. Аз съм уверен в правотата и никой не може да ме убеди в противоположното. Видял съм го, чул съм го с ушите си и съм приел някои от нещата. Ще кажа някои клиширани неща – там, където съм, тези футболисти за мен са най-хубавите, колкото и да не могат. Този клуб, където съм, за мен е най-хубавият и съм подготвен да го пазя с всичко. И по този начин съм действал на всички места. Има подозрения, че виждате ли той като дребен е бил от ЦСКА, пък не пази „ Левски “, той гледа да закопае „ Левски “, желае да банкрутира „ Левски “ или някакви такива неща. Аз одобрявам нещата по различен метод и няма да ме промени никой. Такъв ще си остана.

- Сменяме тематиката – националният тим. Ти си най-успешният селекционер в последните близо 15 години като резултати. Победихме с теб отпред Швеция след половин век, също и Холандия, класирахме се на бараж за Евро 2020 и ти напусна. Защо – имаше оферта от Божков, която не можеше да откажеш или по други аргументи?
- Не! Никога, но в никакъв случай финансите не са били преди всичко и това могат да го потвърдят президентите или хората, които са преговаряли с мен. Понеже двете тематики „ Левски “ и народен тим са свързани, ще кажа напълно малко, тъй като в действителност би трябвало да има хора, които да го потвърдят или да го отрекат това нещо. Когато Йордан Лечков ми се обади да ме предложения в националния тим, аз отидох с хората, с които желаех да работя. Боби Михайлов ни извика първо в неговата къща. Сподели някои неща, че виждате ли някои от треньорите употребяват националния тим като трамплин, по-късно го напущат по най-грозния метод, потеглят да си вървят, с цел да могат да създадат други прехвърляния. Тези хора Левон Апкарян и Георги Донков най-малко са тук и 100% ще го кажат, даже да не е по този начин, те ще кажат, че е по този начин. Аз им споделих, че в случай че не ни изгони Боби Михайлов, ние отсам няма да си тръгнем без негово единодушие. Това нещо би трябвало да те наведе на мисълта, че с цел да потегли да повеждам някакви диалози с различен клуб или с други хора, Боби Михайлов е знаел. Павел Колев е индивидът, който ме потърси и аз му споделих: „ Павка, може да се съглася на този диалог, само че единствено в случай че Боби Михайлов знае и в случай че даде единодушие. “ Никога не съм тръгвал да беседвам с някой отвън националния тим, в случай че Боби не е знаел.

 Сръбска легенда пита за Хубчев Сръбска легенда пита за Хубчев 18 май 2022 | 15:55  Член на беройското съдружие: С идването на Хубчев всичко се промени Член на беройското съдружие: С идването на Хубчев всичко се промени 20 май 2022 | 15:47  Хубчев желае някогашен бранител на Левски Хубчев желае някогашен бранител на Левски 1 юни 2022 | 07:17  Хубчев работи интензивно по селекцията в Берое, към този момент одобрил петима чужденци Хубчев работи интензивно по селекцията в Берое, към този момент одобрил петима чужденци 8 юни 2022 | 13:01  Берое стартира на 13 юни, Хубчев дава брифинг Берое стартира на 13 юни, Хубчев дава брифинг 10 юни 2022 | 12:12  Хубчев: Няма гаранция, че ще създадем добър тим, само че най-малко сме стимулирани Хубчев: Няма гаранция, че ще създадем добър тим, само че най-малко сме стимулирани 13 юни 2022 | 17:52  Левски уважи една от емблемите на клуба Левски уважи една от емблемите на клуба 19 юни 2022 | 11:49 Още от БГ Футбол  Гонзо захапа Мартин Петров: Нека поработи малко Гонзо захапа Мартин Петров: Нека поработи малко 19 юни 2022 | 13:27 1 0  Мексикански гранд контракти продажбата на нападател и се насочва към Жорди Кайседо Мексикански гранд контракти продажбата на нападател и се насочва към Жорди Кайседо 19 юни 2022 | 13:21 229 0  Дублиращият тим на Ботев (Пловдив) започва подготовка Дублиращият тим на Ботев (Пловдив) започва подготовка 19 юни 2022 | 12:59 197 0  Ботев (Пловдив) приключи седмицата с двустранна игра Ботев (Пловдив) приключи седмицата с двустранна игра 19 юни 2022 | 12:41 187 0  Левски уважи една от емблемите на клуба Левски уважи една от емблемите на клуба 19 юни 2022 | 11:49 378 3  Бивш халф на Лудогорец подписа с Бохум Бивш халф на Лудогорец подписа с Бохум 19 юни 2022 | 10:58 856 2 Виж всички Водещи Новини  Мексикански гранд контракти продажбата на нападател и се насочва към Жорди Кайседо Мексикански гранд контракти продажбата на нападател и се насочва към Жорди Кайседо 19 юни 2022 | 13:21 229 0  Гонзо захапа Мартин Петров: Нека поработи малко Гонзо захапа Мартин Петров: Нека поработи малко 19 юни 2022 | 13:27 1 0  Изключителна драма! България загуби от Белгия след 5 гейма и страхотна борба Изключителна драма! България загуби от Белгия след 5 гейма и страхотна борба 19 юни 2022 | 08:24 9822 31  Без гостуващи почитатели на мачовете сред Левски и ПАОК Без гостуващи почитатели на мачовете сред Левски и ПАОК 19 юни 2022 | 07:16 16511 65  Верстапен със златен късмет да усили преднината си в генералното класиране Верстапен със златен късмет да усили преднината си в генералното класиране 19 юни 2022 | 10:22 2547 3 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР