Пет варненски училища и още 70 учебни заведения от различни

...
Пет варненски училища и още 70 учебни заведения от различни
Коментари Харесай

Още пет варненски училища кандидатстват за безплатно обучение на екипи | Програмата е за цялостно училищно развитие “Училища за пример”

Пет варненски учебни заведения и още 70 образователни заведения от разнообразни области на България са кандидатствали досега за четвъртия випуск на стратегия “Училища за образец ” на фондация “Заедно в час ”.

Училища от област Варна вземат участие още от първата година на програмата. Участници и ученици на програмата са ОУ " Йордан Йовков ", Седмо приблизително учебно заведение " Найден Геров ", Професионалната гимназия по селско стопанство " Свети Георги Победоносец " в Суворово и Варненската комерсиална гимназия " Георги Стойков Раковски ".

Програмата за професионално развиване на учебни екипи е безвъзмездна за образователните заведения и продължава две години. Тя поддържа учебните заведения по едно и също време да усъвършенстват управническите и преподавателските си практики, тъй че да способстват за триумфа на всички възпитаници в учебното заведение.

Кандидатстването за четвъртия випуск продължава още седмица - до 15 март или постигане на 100 кандидатури.

За четвъртия випуск на “Училища за образец ” ще бъдат определени единствено 25 учебни заведения от цялата страна. В рамките на програмата те ще преминат през профилирани педагогичен и лидерски образования онлайн и онлайн, ще се срещнат и задълбочат разбирането си през разнородни запаси, принадлежности и материали от български класни стаи и международния опит. Всяко учебно заведение ще има опция да учи посредством прекарване и през практиката, като ползва наученото и го приспособява за своя подтекст и потребности с поддръжката на ментори – опитни учители, шефове и просветителни специалисти.

“Училищата участници получават всички тези благоприятни условия гратис, което е изключителна опция да ускорят своя път към смяна, да влагат в развиването на своите екипи и да подобрят доста прекарването на учениците в учебно заведение. Особено скъпа е тази опция за дребни учебни заведения с по-малки бюджети и провокации, с които мъчно намират способи да се оправят сами и имат потребност от нови хрумвания и нови подходи за справяне ”, споделя Ивелина Пашова, началник „ Обучения на учебни екипи “ и стратегия “Училища за образец ” в „ Заедно в час “.
Фондация “Заедно в час ” към този момент 12 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. Мисията на организацията е да развива нови учители, да поддържа учебни екипи и да построява партньорства за въвеждането на положителни практики в просветителната система.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР