Пет тона оцетен анхидрид, който се използва като прекурсор за

...
Пет тона оцетен анхидрид, който се използва като прекурсор за
Коментари Харесай

Задържаха рекордно количество прекурсор за производство на хероин

Пет тона оцетен анхидрид, който се употребява като прекурсор за произвеждане на хероин, задържаха митнически чиновници на пункт Калотина, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ". Това е най-голямото количество оцетен анхидрид, което е залавяно на границата ни през тази година.

Прекурсорът е открит през вчерашния ден, в товарен автомобил с хърватска регистрация, ръководен от жител на Босна и Херцеговина. По документи камионът е трябвало да транспортира 32 палета слънчеви панели от хърватска компания за адресат в Турция. От арестуваните 5 тона оцетен анхидрид могат да бъдат създадени 2 тона хероин, остойностени по цени на съдопроизводството на над 180 млн. лв..

Окръжна прокуратура - София е образувала следствие по случая. Тя ще повдигне обвиняване на водача на товарния автомобил за контрабанда на прекурсор и ще постанови задържането му до 72 часа, оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване.
 
 На Калотина здържаха рекордно количество просекутор за произвеждане на хероин Пресцентър, Прокуратура на Република България
За 2017 година българските митнически управляващи са задържали 10 623 литра оцетен анхидрид при пет случая. Опитите за трафик през България на прекурсора е нова наклонност откакто повече от 10 години подобен жанр контрабанда отсъстваше от българските граници, разясняват от прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР