Пет са вече червените области по разпространение на коронавируса от

...
Пет са вече червените области по разпространение на коронавируса от
Коментари Харесай

Червените области у нас вече са пет, щабовете се събират спешно

 Пет са към този момент " алените " области по разпространяване на ковид от през днешния ден. Това са Бургас, Велико Търново, Търговище, Русе и Пловдив. В България към този момент няма нито една " зелена " зона и цялата страна е оцветена в жълто. Това сподели пред NOVA шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

Областният действен щаб в Пловдив се събира незабавно поради нараствания брой заболели от ковид. Пловдивска област се доближава до алената зона на инфектирани с COVID-19. За последните две седмици заболеваемостта е 227,9 на 100 000 души, сочат данните на РЗИ. Новите случаи от петък до неделя са 312. В цялата област дейните случаи на заболяването са 1489, под карантина са сложени 2638 души.

На съвещанието на Областния действен щаб се разисква опцията да бъдат разкрити още Ковид-легла в границите на допустимите 1411. Към момента в Пловдивска област са разкрити 469 кревати за Ковид-болни, от тях повече от половината са заети.

В Бургас новозаразените с ковид за денонощие са 63-ма. Областта е достигнала растеж от 306 на 100 000 болни. Това изясни шефът на РЗИ - Бургас доктор Георги Паздеров. Днес на съвещание се събира регионалният щаб, където ще бъдат набелязани ограничения.

По думите на доктор Паздеров има потребност да бъдат затворени избрани места. Именно това ще бъде решавано на днешното съвещание. На този декор е повишен броят на леглата за пациенти.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев ще посети Бургас и Велико Търново – двете области с най-висока все още заболяемост, с цел да се запознае със обстановката, обвързвана с COVID-19.

На място ще бъде разисквана основаната организация за ограничение разпространяването на коронавирусната зараза, като по рекомендация на основния държавен здравен контрольор могат да бъдат налагани и спомагателни противоепидемични ограничения на районно равнище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР