Пет са сигурните формации в следващото Народно събрание и две

...
Пет са сигурните формации в следващото Народно събрание и две
Коментари Харесай

71% неодобрение за НС, 5 били сигурните формации в следващия парламент

 Пет са сигурните обединения в идващото Народно заседание и две с действителни шансове за посланичество. ГЕРБ задържа преднината си от малко под 3% пред главния си конкурент. Партията на Трифонов е спряла растежа на поддръжката си. Това са главните заключения от данните на ново изследване на “Тренд ".

Народното събрание и на държавното управление приключват своя мандат с ниски равнища на поддръжка за своята работа, само че не се вижда отрицателна наклонност в последните месеци. Положителната оценка за работата на Народното събрание през януари е 17%, до момента в който негативната е 71%.

Правителството не съумя да възвърне стойностите на поддръжка отпреди летните митинги. Втората вълна на COVID-19 стабилизира отрицателния тренд и в последните два месеца 23% дават позитивна оценка на работата на държавното управление, а 64% негативна. Президентът продължава да стои на относително високи равнища от 47% позитивна оценка за своята работа и 35% негативна през януари.

Два месеца и половина преди постоянните парламентарни избори, структурата на електоралните настройки измежду гласуващите няма основна смяна.

Дистанцията сред първите две партии се резервира, само че въпреки всичко остава нежна. Партията на Трифонов " ИТН “ е спряла растежа на поддръжка, който регистрирахме през предходната година и се открива на равнища, които към този момент я слагат на трето място.

Пет обединения са сигурни участници в идващото Народно заседание – ГЕРБ (27.6%), Българска социалистическа партия (24.9%), " ИТН “ (11.8%), Движение за права и свободи (10.3%) и Демократична България (6%). Две обединения имат действителни шансове за посланичество – Изправи се БГ с 4.1% и Обединени патриоти (ВМРО-НФСБ) с 4% от деклариралите, че ще гласоподават на идните постоянни парламентарни избори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР