В понеделник вечерта се състоя световната премиера на новите Cupra

...
В понеделник вечерта се състоя световната премиера на новите Cupra
Коментари Харесай

Cupra показа обновените Leon и Formentor

В понеделник вечерта се състоя международната премиера на новите Cupra Formentor и CupraLeon, които станаха първите два модела на марката, която е част от SEAT S.A., изпълнени по отношение на новата дизайн стилистика на испанската компания.

Основен акцент при Cupra Formentor и комби версията на Cupra Leon- Leon Sportstourer, е въвеждането в модификационното портфолио на нов TSI бензинов мотор, който дава обещание оптималната мощ от 333 конски сили, както и новата спирачна система на Akebono, осведоми auto-press.net.
 Снимка 663161
Източник:

Двата автомобила получават също по този начин и нова зареждаема (PHEV) хибридна задвижваща система, която е с мощ от 272 конски сили и дава опция за изминаването на над 100 километра в чист електрически режим.

Новост също по този начин е и създадената взаимно със Sennheiser аудиосистема с 12 колони, както и новата бордова инфо-комуникационна система.

Дългоочакваният фейслифт на Leon носи освен пресен външен тип, само че и усъвършенствана хибридна технология, както и нов мощен мотор за версията Sportstourer.
 Снимка 663162
Източник:

Значителни промени засегнаха предната част на автомобила. Обновеният модел получи нови фарове с триъгълни детайли, модифицирана предна решетка и осъвременена задна ризница, което придаде на автомобила по-спортен и динамичен тип. Особено атрактивни са новите задни светлини, интегрирани със светещото лого на марката.

На техническия фронт Cupra Leon ще предлага нови хибридни мотори. Базовата версия развива мощ от 204 к.с., а " по-наточената " - 272 к.с. И двете версии са оборудвани с 19,7 kWh батерия, която обезпечава електрически пробег от над 100 км, като зареждането е допустимо както от битови AC зарядни устройства с мощ до 11 kW, по този начин и от DC станции за бързо зареждане с мощ до до 50 kW.
 Снимка 663163
Източник:

Има и нови допълнения към двигателната линия за спортната версия на Sportstourer, където се появи мотор с мощ 333 конски сили, съпоставим с тези, конфигурирани във Volkswagen Golf R и Audi S3. Този мотор е комбиниран със седемстепенна автоматизирана скоростна кутия DSG и система за задвижване на четирите колела, допълнена от Drift Mode.

Cupra Leon също предлага варианти за мек хибрид и обичаен 150 к.с. 1.5 TSI мотор. Има също проекти за опазване на дизеловия мотор със 150 к.с. в гамата, само че предлагането му в някои райони може да бъде лимитирано.

ОтCupra показват, че продажбите на марката през първата четвърт на 2024 година са достигнали равнище от 56 600 автомобила, което съставлява нарастване от 21.4% в съпоставяне със същия интервал на 2023-а.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР