Пет от шестте района остават без кметове след няколко дни.

...
Пет от шестте района остават без кметове след няколко дни.
Коментари Харесай

Районите остават без титулярни кметове

Пет от шестте региона остават без кметове след няколко дни. Титулярът в " Северен " Ральо Ралев е в неплатен отпуск поради следствието против него, а други четирима влизат в предизборната борба. Така на поста си до края на мандата остава само управникът на " Източен " Николай Чунчуков. Според Изборния кодекс претендентите нямат право да водят предизборна акция, изпълнявайки през този интервал служебните си отговорности. Битката за локалната власт стартира публично на 26 септември, един месец преди вота.

В отпуск до края на мандата излизат кметовете Георги Стаменов на „ Централен ”, Димитър Колев на „ Западен ”, Костадин Димитров на „ Тракия ” от ГЕРБ и Борислав Инчев на „ Южен ” от Вътрешна македонска революционна организация. В „ Централен ” отпуск ще употребява и един от зам.-кметовете - Веселин Козарев, който също е претендент за кмет - от „ Съюз за Пловдив ”. Начело на региона остават тримата вицекметове - инж. Тошо Пашов, Деница Чингарова и Добри Вълчев. За и.д. кмет ще бъде назначен инж. Тошо Пашов.

„ Нямаме непотребни средства, с цел да плащаме няколко заплати при предварително преустановяване на трудовия контракт. А и не се постанова ”, сподели Георги Стаменов. Както „ Марица ” писа, кметът на „ Южен ” Борислав Инчев е освободил предварително двамата си заместници Павел Милушев и Апостол Шопов с по пет заплати. Те също като него са претенденти за районни кметове от Вътрешна македонска революционна организация.

В „ Западен ” дружно с Димитър Колев в предизборната акция се впуска и неговият заместител Георги Георгиев от „ Кауза Пловдив ”. Ръководството на региона поема вицето Нонка Симеонова. Георгиев също ще употребява отпуск, защото договорите със заместниците са със период до края на мандата. След приключването му те няма да получат обезщетение. Минимум четири заплати се заплащат на замовете единствено при предварително преустановяване на контракта.

Само в „ Източен ” и „ Северен ” до края на мандата ще командват Николай Чунчуков и Лариса Кътова, тъй като не са номинирани за предизборната борба.

В община Пловдив от 26 септември в отпуск излиза зам.-кметът Георги Титюков, защото е претендент за областен кмет. Без титуляри остават общинските предприятия „ Чистота ” и „ Градини и паркове ”, чиито шефове Иван Стоянов и Стоян Алексиев ще се състезават за кметските постове в „ Източен ” и „ Северен ”.

Областният шеф Здравко Димитров също ще употребява отпуск по време на предизборната акция, защото е претендент на ГЕРБ за кмет на Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР