Пет от най-авторитетните лица на българската телевизионна журналистика предават своя

...
Пет от най-авторитетните лица на българската телевизионна журналистика предават своя
Коментари Харесай

Журналисти на bTV предават своя опит на студенти от Американския университет

Пет от най-авторитетните лица на българската телевизионна публицистика предават своя на практика опит и беседват със студенти от Американския университет за силата на самостоятелната и справедлива публицистика.

Репортерите на bTV ще изнесат своите лекции през февруари като част от задачата на bTV да утвърждава стандартите в журналистическата специалност, която има извънредно значима роля за обществото.

Инициативата е част от Седмица на медиите в университета в Благоевград и цели да показа пред аудиторията най-хубавите образци за самостоятелна публицистика и основаване на качествено телевизионно наличие.

Eдин от топ репортерите на малкия екран, Иван Георгиев откри медийното събитие през днешния ден с трогателен роман за сътрудници публицисти, на които се постанова да се укриват от режимите на своите страни.

Студенти от над 10 страни участваха в онлайн връзка онлайн с публицистите Джан Дундар от Турция и Томислав Кежаровски от Македония, които описаха по какъв начин са принудени да се укриват от режимите на своите страни, поради практикуваната самостоятелна публицистика.

“Когато младите публицисти изоставен университета и стартират първите на практика стъпки в журналистическата работа, попадайки в първата си медия, схващат какъв брой малко знаят. Моята, и на останалите сътрудници от bTV задача тук, в АУБ ще бъде да даде положителни образци и да опишат своя опит на студентите и да им даде мотив за размисъл ”, сподели Иван Георгиев.

Седмицата продължава с практични образци и разбор на настоящи интернационалните тематики с Кристина Баксанова – кореспондент и основен редактор интернационалните вести в екипа на bTV Новините. Тя ще съобщи своя опит на студентите в отразяването на събития от международно значение и битката с подправените вести, в това число тези, идващи от интернационалните организации.

В два следващи дни репортерът на годината на bTV Петър Нанев и неговият сътрудник и един от най-разпознаваемите проверяващи публицисти у нас Стоян Георгиев споделят своята процедура в провеждането на телевизионни следствия.

Двамата са носители на голям брой награди за проверяваща публицистика, а филмите им са предизвиквали законодателни промени и оставки по високите етажи на властта.

Медийната демонстрация приключва на 16 февруари с лекция на Теодора Трифонова, която ще вкара своята публика „ в обувките “ на журналиста – по какъв начин протича един ден в редакцията с най-голямо доверие в България – тази на bTV Новините, по какъв начин се приготвят репортажи по чувствителни за обществото тематики и какво се случва, когато журналистическата работа визира ползите на мощните на деня.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР