Пет консорциума са заявили до този момент сериозни намерения към

...
Пет консорциума са заявили до този момент сериозни намерения към
Коментари Харесай

Пет консорциума са заявили желание да купят Манчестър Юнайтед, част от първите оферти вече са изпратени

Пет консорциума са декларирали до този миг съществени планове към закупуването на Манчестър Юнайтед, оповестява пресата на Острова. Някои от тях към този момент даже са отправили публични оферти, а останалите се чакат в идващите дни, като актуалните притежатели от семейство Глейзър са сложили краен период за първичните оферти до петък идната седмица. Очакванията са американците да желаят за клуба от “Олд Трафорд ” сред 5 и 6 милиарда паунда, само че съгласно пресата първичните предложения ще са по-скоро сред 4 и 5 милиарда.

За момента любимец в наддаването наподобява британският милиардер сър Джим Ратклиф, който първи съобщи публично желанието си да купи клуба. Ратклиф, който е притежател на химическия колос “ИНЕОС ”, е прочут като отдавнашен почитател на “червените дяволи ”. Вчера пък стана ясно от изявления в локалната преса, че той е наел две от най-големите капиталови банки - JP Morgan и Goldman Sachs, които да спомагат с консултантска активност при договарянията със семейство Глейзър, а също по този начин са се заели да покрият дълга на клуба, който сега е към 800 милиона $.
 Акциите на Ман Юнайтед се повишиха с съвсем една пета единствено за ден Акциите на Ман Юнайтед се повишиха с съвсем една пета единствено за ден
Като различен от главните искащи да вземат участие в наддаването за момента се счита консорциум от Катар, който включва няколко разнообразни индивида, които са свързани с кралското семейство на страната. Въпреки това разнообразни информации настояват, че те въпреки всичко ще употребяват Насер Ал-Хелаифи, като президентът на парижани евентуално ще бъде съветник. Те също към този момент са декларирали желанията си пред “Рейн груп ”, капиталовата банка, която ще управлява продажбата. Същата финансова институция реализира продажбата на Челси през предходната година.
 Катарски вложители със сериозен интерес към Манчестър Юнайтед Катарски вложители със сериозен интерес към Манчестър Юнайтед  Офертите за Манчестър Юнайтед би трябвало да постъпят през идната седмица, чака се сериозен интерес Офертите за Манчестър Юнайтед би трябвало да постъпят през идната седмица, чака се сериозен интерес
Останалите два консорциума към този миг са от Съединени американски щати и от Саудитска Арабия, а петият претендент към момента не е оголен. Всички те също са получили достъп до финансовите документи на Манчестър Юнайтед, с които се срещат сега. След това също би трябвало да насочат предложения. Ключов съставен елемент от обстановката към възможната промяна на собствеността и договарянията сред двете страни обаче са освен актуалните задължения на клуба, само че и потребността от незабавна инвестиция в нова инфраструктура. Смята се, че вероятно възобновяване на “Олд Трафорд ” или построяването на нов стадион ще донесе спомагателен разход сред един и два милиарда паунда.

Очакванията са офертите за закупучването на Манчестър Юнайтед да бъдат импортирани до края на идната седмица, след което да стартират диалозите сред страните. Желанието на всички заинтригувани страни е да се стигне до бърза договорка, с цел да може клубът да влезе новите притежатели да влязат в клуба до идното лято.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР