Пет жертви при верижна катастрофа край Пазарджик. 11 автомобила се

...
Пет жертви при верижна катастрофа край Пазарджик. 11 автомобила се
Коментари Харесай

Неопесъчен път е една от версиите за катастрофата с пет жертви край Пазарджик

Пет жертви при верижна злополука край Пазарджик. 11 автомобила се удариха рано тази заран на надлез сред селата Звъничево и Братаница. Пътят не е бил опесъчен, пътноподдържащата компания е излязла с няколко часа забавяне. заяви за " По света и у нас " шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " Светослав Глосов. Започнала е инспекция на работата на компанията.


7 ч сутринта. Видимостта на пътя е под 3 м. Четири автомобила се сблъскват челно. В тях се удрят още седем коли. На място умират четирима души сред 60 и 66 години. Петата жертва умира в болничното заведение. Ранени са двама.
Участник в злополуката: Аз просто желаех да избегна друга кола и след него челно се удряме. Челно се удряме. За секунда стана.
Надлезът, на който става случая, е част от републиканската пътна мрежа и за него дава отговор АПИ. Пътят не е бил опесъчен.
Асен Гешев - шеф на " Пътна полиция " - Пазарджик: Това, което сме видели на място е понижена видимост и заледена асфалтова настилка. Това, което виждаме всички, е че няма пясък.Участник в злополуката: Аз не мога да спирам колата, то се хлъзга като шейна. Все едно от горе, от гората се пускаш. Инж. Светослав Глосов - шеф на " Агенция Пътна инфраструктура ": Причината е сложна - мъгла, неприятни условия, бързо замръзване, висока скорост, нереагиране на пътно поддържащата компания в по-ранните часове.
Местното Пътно ръководство има контракт с компания " Пътища Пловдив " за поддръжка на пътя. Тя от своя страна е наела подизпълнител, оповестиха от Пътната организация. Според шефа на АПИ евентуално поддържащата компания е подценила ситуацията и по тази причина е излязла да опесъчава след 6 часа сутринта.
Инж. Светослав Глосов - шеф на " Агенция Пътна инфраструктура ": Фирмата, която е закъсняла с излизането - просто в 4 часа не е имала опция да излезе, мрачевина и мъгла, видимост от три метра е била. Излизането на такава огромна машина при такава ниска видимост на пътя би основала още по-голяма заплаха за другите коли.
Проверява се версията злополуката да е провокирана поради погрешно изпреварване и несъобразена скорост. Кръвните проби за алкохол и опиати на водачите ще бъдат подготвени до дни.

Ще бъде наложена и глоба на поддържащата компания. Ако се открият и други нейни нарушавания, е допустимо договорът с нея да бъде преустановен.
 Петима души починаха при тежка злополука край Пазарджик Петима души починаха при тежка злополука край Пазарджик
Петима души са починали при тежка верижна злополука на пътя село Звъничиво - село Братаница, оповестиха от ОДМВР - Пазарджик. Сред евентуалните аргументи з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР