“Пет години, миличка. Ще ти отнеме пет години. Помня, когато чух

...
“Пет години, миличка. Ще ти отнеме пет години.
Помня, когато чух
Коментари Харесай

5 ценни съвета за връзките от една разведена майка

“Пет години, миличка. Ще ти отнеме пет години. ”

Помня, когато чух това преди четири години и половина. Изпитах подобен яд към нея. Как се осмелява да ми дефинира период за това по кое време ще мога да имам естествена, любяща, пълноценна връзка с нов мъж! Но тя, моята майка, се оказа права. Както постоянно.

Проучването, което организирах след това и специалистите, с които разговарях по въпроса, ме доведоха до този извод: думите на майка ми бяха напълно точни. Да се възстановиш след развода, да построиш себе си отначало, да намериш новата си еднаквост и да съградиш основа, която може да понесе нова връзка, лишава пет години.

Говоря от опит. През миналите четири години и половина, прескачах от една връзка в друга тъй като се опасявах да бъда сама. Смятах, че нуждая се от внимание, с цел да си доставя познатото чувство за конструкция и сигурност в живота си, с което бях привикнала по време на брака. Но пропусках най-важното нещо – с цел да си върна това чувство, не беше наложително да имам мъж. Трябваше да намеря метод да излея нова постоянна основа на живота си вътре в мен самата.

Осъзнах това по сложния метод, въз основата на позволените неточности, само че най-малко в този момент ми е ясно, че има наложителни стъпки преди дори единствено да си помисля още веднъж да бъда с сътрудник до себе си. Когато към този момент съм решила да стартира връзка, най-важното е да подходя реалистично към нея. А не да планирам върху мъжа своите упования за това какви би трябвало и ми се желае да бъдат нещата.

Женските мечти са нещо потребно единствено в секса и в поезията.
Нашият заветен, скъп живот има потребност и заслужава справедлив взор и ясна преценка. Прагматизъм даже. И подготвеност лудо да го пазиме.

Ето някои неща за него, които би трябвало да си изясниш:

Той задава ли ти въпроси и изслушва ли деликатно отговора ти? Чувстваш ли се чута?

Той има ли здрава, пълноценна връзка с майка си? Проявява ли към нея нужната доза внимание? Уважава ли я? Държи ли се по същия метод и с татко си и с братята и сестрите си?

Има ли положителни взаимоотношения с хората и отвън фамилията? Има ли дългогодишни същински другарства – не просто познанства? Има ли непосредствен кръг от хора, с които поддържа постоянно връзка?

Ако той към този момент има различен брак зад тила си, по какъв начин се отнася с някогашната си жена? Двамата съумяват ли да споделят безпрепятствено?

Ако има деца, по какъв начин се отнася с тях? Как споделят? (Предупредителен знак е, в случай че присъденото му време за визити е минимално).

Вярващ ли е? Как религиозните му възгледи пасват на възможните ви връзки?

Какви са политическите му възгледи? Ако в това отношение имате разнообразни визии, той податлив ли е да ги обсъждате умерено и с почитание? Каква е хигиената му на живот? Спортува ли? Има ли нездравословни привички или пороци?

Какви са нещата, към които е поел (или е поемал в миналото) сериозен ангажимент?

Като майка, аз държа на това сътрудникът ми да осъзнава, че фамилията е сериозна отговорност, грижа, приоритет. Ако един мъж, изключително в случай че е на над 30 години, към момента няма постоянна работа и не се е посвещавал съществено на никоя връзка, това не е добър знак.

На какъв брой години е той?

Да бъдеш с по-млад мъж може да е занимателно и да подхранва егото до един миг, само че би трябвало реалистично да прецениш дали той има опита, необходим с цел да можете двамата в действителност “да се срещнете ”.

Много хора са склонни да заявят, че възрастта е просто едно число, само че аз съм съгласна единствено ненапълно. Човек може да има огромен опит за годините си, само че въпреки всичко някои неща идват само с времето. Избери сътрудник, който е на твоето равнище като опит – нито доста по-зрял, нито противоположното.

3. Защити децата си.

Аз самата си дадох сметка в резултат от грешките си, че една нова връзка визира освен мен, само че и децата ми.

Никога не съм желала да бъда една от тези дами, през чиито кревати минава върволяк от мъже. И не че съм се държала по този метод, само че двете връзки, които имах след развода, не се развиха добре и към момента не съм сигурна какъв брой тъкмо огромна щета е нанесло това на децата ми.

И двамата ми сътрудници уважаваха децата ми, само че си представям какъв брой доста са повлияли на девойките последвалите раздели. Защото децата в началото се държат затворено към новия сътрудник, само че в следствие се доверяват и се привързват надълбоко.

Затова в този момент знам, че не би трябвало да срещам децата с един мъж преди да съм безусловно сигурна, че той се е трансформирал в константа в живота ми. Няма да заживея под един покрив с различен мъж, преди да сме построили постоянна връзка или да сме сключили брак. Точка.

Децата имат потребност от свое свещено кътче, от несъмнено фамилно гнездо, в което да порастват и в което да се връщат всяка вечер след срещата си с огромния и постоянно застрашителен свят на открито.

Всеки път, когато одобряваме нов сътрудник в дома си, ние нарушаваме тази сила, колкото и положителен да е новия облик. Трябва с мозъка и със сърцето си да си изцяло сигурна, че връзката ви ще е постоянна и дългогодишна, преди да допуснеш този човек в живота на децата си и да решиш да имате общ дом.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР