Пет фирми са подали индикативни оферти за остойностяване на количествените

...
Пет фирми са подали индикативни оферти за остойностяване на количествените
Коментари Харесай

Пет фирми предложиха оферти при пазарното проучване за довършване на стадион Христо Ботев

Пет компании са подали индикативни предложения за остойностяване на количествените сметки за доизграждане на стадион "Христо Ботев ". Това оповестиха от общината, цитирайки заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след приключване на крайния период на пазарното изследване. Най-ниската индикативна оферта е 38.9 млн. лева, а най-високата - 46.8 млн. лв.. Цените са без Данък добавена стойност.

Оферти са подали "Адлер-ИН " ЕООД, "Маридел 2012 " ЕООД, "Пътинженеринг " ЕООД, "Сиенит строителна група " ЕООД и "ПИМК " ООД.

"Община Пловдив ще се съобрази с офертите, защото задачата на това изследване бе да получим оптимална цена за довършването на стадион "Христо Ботев ". Със индикативните стойности ще бъде съобразена и публичната поръчка по Закона за публичните поръчки, която следва да обявим ", разяснява още Пламен Райчев.

Цялата процедура по обновяване на строителните действия на стадиона ще продължи до края на август или началото на септември, в случай че няма обжалване на някой от стадиите, добави още кметът. "Проектът е същият, който бе показан преди години, просто някои от дейностите по него са осъществени и по тази причина се постановяваше нова количествена сметка, която сътрудника арх. Савов съобщи в период ", добавя основният проектант Димитър Ахрянов.

На идващ стадий към стадиона ще бъде построен и многоетажен паркинг на общински терен, който ще обслужва феновете на футболните срещи, а през останалото време ще бъде свободен за прилагане от жителите.

Реконструкцията на стадион "Христо Ботев ", както и на стадиона на "Локомотив " - Пловдив в парк "Лаута ", ще се извършва с отпуснатите от страната средства.

Стадион "Христо Ботев " е вторият по величина стадион в Пловдив с сегашен потенциал за 22 000 фенове. Намира се в квартал "Каменица ". Изграден е в интервала 1959-1961 година на мястото на бившето парк-игрище "Св. Августин " (1923 г.), което е било благосъстоятелност на Католическия лицей (1884-1948 г.) в града. Поради тази причина оборудването е известно и с името "Колежа ". Официално е открит на 14 май 1961 година и в началото е разполагал с 20 777 седящи места по план на арх. Антон Каравелов. Капацитетът му е понижен до сегашния размер след непълен ремонт през 1993 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР