Песните на Adele понижават стреса и поддържат пулса постоянен, когато

...
Песните на Adele понижават стреса и поддържат пулса постоянен, когато
Коментари Харесай

Ето каква музика трябва да слушате, когато шофирате в час пик според науката

Песните на Adele намаляват напрежението и поддържат пулса непрекъснат, когато човек кара в час пик. До това умозаключение доближиха учени от два университета в Сао Пауло, Бразилия.

Изследователите са ревизирали теорията си с пет дами, шофиращи в Марилия. Техните плейлисти се състояли от версии на пиано на шлагерите Hello и Someone Like You на Adele, Exile на Enya, инструментална версия на Amazing Grace на Крис Томлин, както и мелодията за медитация Electra на Everstream.

Жените били подканени да карат 3 километра в града по натоварени улици в автомобил, възложен от учените. Средно те изминавали правите за 20 минути. В първия тест карали с музика, а във втория – без. През цялото време учените измервали сърдечния им темп. Накрая открили, че музиката е понижила съмненията му, което от своя страна, с течение на времето, ще спомогне за избягването на по-сериозни проблеми със сърцето.

" Нашето проучване демонстрира, че когато слушат музика, до момента в който карат автомобил, сърдечният стрес у участничките в опита понижава ", коментира проф. Витор Валенти от екипа.

Сърдечният стрес е индикатор какъв брой се натоварва сърцето. Когато хората са стресирани, организмът им освобождава съединения, които форсират сърцето и подвигат кръвното налягане. Това усилва заплахата от увреждащо инфектиране или инфаркт за хората, които към този момент имат проблеми.

Продължителните интервали с инфектиране или високо кръвно подготвят към насърчаване на сърдечносъдово заболяване, сърдечна непълнота, деменция, инсулт.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР