Песни с определено съдържание могат да предпазят хората от самоубийство,

...
Песни с определено съдържание могат да предпазят хората от самоубийство,
Коментари Харесай

Известен рапър спасил хиляди хора от самоубийство... с песен

Песни с несъмнено наличие могат да предпазят хората от самоубийство, откриха откриватели от Медицинския университет във Виена. Те описват по-подробно за това в публикация в списание.

В някои случаи известията за самоубийства – да вземем за пример в медиите – могат да предизвикат увеличение на броя на случаите на суицид. Въпреки това защитният резултат от докладването против суицидни трендове е значително неразучен.

През април 2017 година американският хип-хоп реализатор Logic пусна песента 1-800-273-8255, изпълнена от името на човек, който желае да се самоубие и се обажда на горещата линия за попречване на самоубийствата в Съединени американски щати. Името на песента станало номер на тази гореща линия.
Как да разпознаем самоубиеца
Учени са открили главните критерии, с помощта на които роднините на един или различен човек могат да схванат, че той е податлив към...

Изследователите са открили, че в границите на 34 дни след излизането на песента и след премиите на MTV Video Music Awards за 2017 година и премиите Grammy 2018, Националната линия за попречване на самоубийствата е получила 9915 спомагателни позвънявания, което е с 6,9% повече от нормално. Броят на самоубийствата през тези интервали намаляло с 5,5%.

Въпреки че това са единствено първични наблюдения, сходни градивни послания посредством медиите за битка със суицидните мисли и държание карат хората да потърсят помощ, споделят откривателите. Това може да бъде изключително значимо за тези групи от популацията, които не могат да бъдат достигнати по различен метод.

Изследователите се надяват, че излъчването на сходни послания посредством развлекателната промишленост ще съобщи на доста хора, че би трябвало да потърсят помощ, в случай че имат суицидни мисли. На първо място обаче механизмите на това събитие би трябвало да бъдат проучени по-подробно.



Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР