Пещера. Над 30 % от дейностите по саниране на публични

...
Пещера. Над 30 % от дейностите по саниране на публични
Коментари Харесай

Николай Зайчев, кмет на Пещера: Над 30 % от дейностите по саниране на публични и частни сгради са приключени в общината

Пещера. Над 30 % от дейностите по саниране на обществени и частни здания са завършени в Община Пещера. Това сподели в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ кметът на Пещера Николай Зайчев. Той посочи, че се работи по 4 обществени и 47 частни здания.
„ Продължаваме на доста високо движение сезона на санирането в Пещера. Смятам, че в това отношение успяхме да сме една от първите общини в България, която при започване на строителния сезон започва дейностите по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Последният стадий, който стартираме, е в този момент, на 1-ви август. Там са заложени осем доста съществени като размери жилищни здания и многофамилни блокове.
В момента едно от свлачища е приключено със средства от фонда за подкрепяне при бедствия и повреди - пътят за Св. Константин. След районния събор, който завърши в края на тази седмица, стартираме и другите две. В момента вършим и хидрогеоложките изследвания за последното активизирало се свлачище, с цел да забележим какво тъкмо се случва. То съществува повече от 10 години, беше спряло, в този момент отново се е активизирало. Предприели сме дейности за подсилване на самия склон, само че процесът ще бъде дълъг “, изясни той.
Николай Зайчев означи, че до края на октомври би трябвало да приключат всички строителни работи по постройките, а укрепването на свлачищните региони в най-лошият случай ще завърши в период до 15 септември. Градоначалникът добави, че се чака оценяване от фонд „ Земеделие “ за започването на пътни поправки. Той сподели още, че са подадени документи за пътища в региона на града, на стойност към 2 милиона лева, и за други сектори на територията на общината, за 6 милиона лв.. Николай Зайчев уточни, че е оповестена социална поръчка за реновирането на околовръстното шосе на града, което би трябвало да стартира до края на годината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР