Пеши патрули, с десет следови кучета, вече охраняват обществения ред

...
Пеши патрули, с десет следови кучета, вече охраняват обществения ред
Коментари Харесай

Следови кучета отговарят за обществения ред в Бургас

Пеши патрули, с 10 следови кучета, към този момент охраняват публичния ред в Бургас. Освен по съществени пешеходни улици, в центъра на града, чиновници от " Специализираните полицейски сили ", придружавани от служебно куче, с намордник, длъжностен елек и специфичен мотив, ще охраняват места, където има огромна централизация на хора.

Нововъведените патрули са част от самодейностите на управлението на Министерство на вътрешните работи – Бургас, подхванати след извършената, при започване на месеца, превантивна среща, по проблемите на сигурността, проведена от непрекъснатата комисия по публичен ред и сигурност, към Общински съвет Бургас.

" Иновативен модел започва от през днешния ден в Бургас. Пешите патрули със служебни кучета ще правят обход освен по пешеходни улици, само че и в региона на гарите и Приморския парк ", сподели ст. контрольор Светломир Мудев, от бранш " Специализирани полицейски сили ", към Министерство на вътрешните работи Бургас.

" Кучето се споделя Аякс. То е на три години и е от базата в София. Обучено е да намира хора, да работи по мирисова диря. Издирва, задържа лица ", изясни служител на реда Иван Колев.
" Хората се радват, всеки обича животни. И те желаят внимание като хората ", уточни служител на реда Панайот Ставрев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР