ПЕС трябва да освободи своя общоевропейски социален заряд и да

...
ПЕС трябва да освободи своя общоевропейски социален заряд и да
Коментари Харесай

Крум Дончев: Стратегията за декарбонизация на ЕС и Пакетът за „мобилност 1“ са в пълно противоречие

ПЕС би трябвало да освободи своя общоевропейски обществен заряд и да се опълчи на Пакетът за „ подвижност 1 “, безапелационен е определеният от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия за лидер на листата в Габрово Крум Дончев.
Докладът на Европейската комисия, по отношение на резултата върху карбонизацията на признатото обвързване за връщане на транспортните средства до експлоатационните центрове на предприятията от Пакета за „ подвижност 1 “, е безапелационен. Огромното нарастване на празния пробег или скок от 2,5 милиарда километра годишно води след себе си 5% % нарастване на въглеродните излъчвания в атмосферата, натовареност на пътната мрежа и доста нарастване на пътно-транспортни катастрофи, при което тактиката за декарбонизация на Европейски Съюз и Пакетът за „ подвижност 1 “ са в цялостно несъгласие, а резултатът върху стопанските системи ще бъде гибелен, както в народен, по този начин и в общо-европейски проект.

Опитите да се сътвори личен стопански модел, който да бъде източник на финансов запас единствено за централна Европа посредством изземането на икономическа активност от страните по периферията, няма да докара до нищо друго с изключение на до рецесии. Настъпва извънреден безпорядък в законодателството на Съюза, като се слагат в съществено несъгласие Регламенти 1071/2009 и 1072/2009 с един от основополагащите правила на Европейския съюз – този за свободно придвижване на хора, артикули, услуги и капитали.

Порочните текстове биха довели най-общо до прехвърлянето на активите на източноевропейския транспортен отрасъл към Западна и Централна Европа. Тогава ще станем очевидци на забележителен растеж на цената на транспортната услуга, в резултат на доста по-високите налози и такси. Тази цена е един от главните съставни елементи в цените на продуктите за крайния консуматор. Това разумно ще способства за понижаване на конкурентоспособността на прои зводителите и търговците на артикули. Грешно е схващането, че този модел би довел до въвеждането на по-добри условия на труд за водачите.

По своята същина Пакетът за „ подвижност 1 “ е антиевропейски, противообществен, антиекологичен, дискриминационен и ще докара до общоевропейски стопански срив, носещ отрицателни последствия за всеки бранш от стопанските системи, даже и на международно равнище.

Партията на европейските социалисти (ПЕС) би трябвало да освободи своя общоевропейски обществен заряд и да се опълчи на Пакетът за „ подвижност 1 “, привличайки на своя страна всички парламентарно показани партии от Европейския парламент, като отстранен недоразуменията в текстовете на пакета, които слагат цяла Европа в положение на международно-икономически и общо-социален конфликт.

Надеждата на българския и източно-европейския транспортен отрасъл е в откровената заинтригуваност на актуалните политици за бъдещето на Европа, за нейната екология и декарбонизация, за развиването на европейския дребен и междинен бизнес, както и в честността и доброжелателността на европейските водачи, очаквайки предприемането на съответни дейности от тяхна страна с главен фокус върху развиването на европейската съгласуваност, цифровата инфраструктура и сигурността на жителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР