Перспективите пред глобалната икономика леко са се подобрили през последните

...
Перспективите пред глобалната икономика леко са се подобрили през последните
Коментари Харесай

Глобалните икономически перспективи леко са се подобрили

Перспективите пред световната стопанска система леко са се подобрили през последните месеци в следствие от възвърнатото доверие на бизнеса и потребителите, по-ниските цени на силата и храните и отварянето на китайската стопанска система. Това съобщи генералният секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман по време на сказка, част от Осмия Делфийски стопански конгрес, който стартира през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки позитивните сигнали, икономическите вероятности остават нежни, предизвести Корман. Той изрази угриженост и за темповете на инфлация в международен мащаб, които " не понижават задоволително бързо ". Структурната инфлация резервира равнищата си поради огромните нараствания на цените в бранша на услугите, сподели Корман, добавяйки че използването на по-ефективни политики в региона на конкуренцията би било от изгода.

" Най-важната позитивна смяна за световните стопански вероятности би била повсеместен, дълготраен и обективен мир в Украйна ", съобщи ръкъводителят на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Като различен риск Корман уточни комбинацията от спадащата стойност на активите и високи равнища на дългови отговорности, която може да продължи да разкрива слабостите във финансовия бранш, а това би довело до спомагателни разтърсвания.

Коментирайки цените на силата, той означи, че тази година е имало удобни условия за понижението им, като да вземем за пример меката зима в Европа и по-слабото търсене на полутечен природен газ от Китай. Картината може да бъде друга през идната зима. " Очаква се търсенето от Китай да се усили поради възобновяване на стопанската система й след премахването на ограничаващите ограничения, свързани с пандемията ", сподели още той и прикани за по-целенасочени ограничения за поддръжка, прилагани от държавните управления, с цел да защитят потребителите от повишаването на силата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР