Перспективата на правителството е изчерпана. Около тази теза се обединиха

...
Перспективата на правителството е изчерпана. Около тази теза се обединиха
Коментари Харесай

Димитър Ганев: При нови избори БСП е изправена пред лидерски проблем

Перспективата на държавното управление е изчерпана. Около тази теза се сплотиха анализаторите Андрей Райчев и Димитър Ганев, които разясниха обстановката в страната в ефира на Би Ти Ви. Според Райчев двете огромни тествания пред ръководещата коалиция са военната помощ за Украйна и решението на България за Северна Македония.

„ Тази коалиция е извикана от историята, с цел да сплотява, а не да водят политика “, счита Райчев.

„ Явно има договореност в обединението за това въоръжение на Украйна. Вероятно на Нинова ще ѝ дадат да означи избрана точка, да се завоалира нещо, да не е тъкмо по този начин, както се гласоподава “, счита Ганев.

По думите му при едни нови избори Българска социалистическа партия би трябвало да се изправи против новия план на Стефан Янев „ Български напредък “ и партия „ Възраждане “. „ Освен това още веднъж се отваря лидерския въпрос и този път има действителна опция в лицето на Крум Зарков “, сподели още Ганев.

Според Райчев в случай че Българска социалистическа партия взе участие в гласуването на военната помощ за Украйна партията няма да получи и 50 000 гласа.

„ Това, че Асен Василев иззе водачеството на конференцията на „ Продължаваме промяната “ може да е знак за опит за рестарт на обединението. Това обаче значи оставка на премиера, а с него – и на цялото държавно управление. Това е доста тежка процедура “, сподели Ганев. Тогава, в случай че няма да се върви на избори, президентът Румен Радев още веднъж би трябвало да връчи мандат на „ Продължаваме промяната “, които още веднъж да се опитат да сформират държавно управление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР