Перник. Стотици деца събра третият лекоатлетически турнир Децата на Перник“

...
Перник. Стотици деца събра третият лекоатлетически турнир Децата на Перник“
Коментари Харесай

Перник: Стотици деца се включиха в лекоатлетическия турнир „Децата на Перник“

Перник. Стотици деца събра третият лекоатлетически шампионат „ Децата на Перник “ под надпис „ Бягай с усмивка “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Състезанието се провежда от най-голямото пернишко кметство „ Изток “ и националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова. Младите спортисти бяха подкрепени от кмета на Община Перник Вяра Церовска, националният представител от ГЕРБ Красимир Велчев и кмета на кв. „ Изток “ Емил Костадинов, а най-хубавите бяха удостоени с награди. Целта на самодейността е да разпространява леката атлетика, представяйки бягането като метод на развлечение, ориентирана към разкриване на нови гении в този спорт. Всички участници бяха поздравени от кмета Вяра Церовска с лекост да покоряват високите върхове.
„ Толкова доста деца, толкоз доста сила и усмивки, са събрани в този прекрасен състезателен празник “, уточни Вяра Церовска.
Кметът на „ Изток “ подсети на младежите, че спортът учи на дисциплинираност и да не не помнят учебното заведение.
„ Щастлив съм, тъй като всяка година лекоатлетическият шампионат събира от ден на ден деца. Както подсказва и мотото ни „ Бягай с усмивка “, не е значимо да си първи. Важно е присъединяване. За нас всички вие сте спечелили “, сподели Костадинов.
В взаимозависимост от възрастовите групи девойките и момчетата пробягваха разстояние от 100, 200, 300, 500 и 1 000 метра. Трасето е асфалт и една обиколка беше 500 метра. В конкуренцията се включиха девойки и момчета с увреждания на възраст от 5 до 13 години. Те се състезаваха в дисциплината 100 метра с и без компаньон, като всички приключили получиха награди. В самостоятелното класиране заелите първите три места получиха медали, а до шесто място - грамоти и предметни награди. Най-добре представилите се учебни тимове пък бяха удостоени с купи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР