Перничанка разказва за брутално отношение на лекари към пациент в

...
Перничанка разказва за брутално отношение на лекари към пациент в
Коментари Харесай

Кошмарен разказ! Перничанка заведе баба си на лекар, но изживяният ужас няма равен

Перничанка споделя за брутално отношение на лекари към пациент в пернишката болница. Жената е завела 92-годишната си баба в здравното заведение с рана на главата, само че се оказало, че би трябвало сама да се погрижи за нея, а от горната страна на всичко е била навикана. Мариана Йорданова е направила и фотоси на стаята, в която въпреки всичко е била настанена баба ѝ, написа Zapernik.com. Ето описа на дамата:

Изкам да изкажа възмущението си от обслужването в Пернишката болница. Вчера заведох 92- годишната си баба в Пернишката спешна помощ с рана на лицето, която беше във неприятно положение.
Първо никой не я погледна като хората, единствено ми подвигаха скандал след скандал, за какво съм го позволила това нещо. И аз изяснявам, че лекар Йонова я е гледала няколко дни по-рано и е споделила да не се пипа по- никакъв метод.
Въпросната докторка не спираше да си приказва по телефона с някого и да си урежда срещи за вечеря. Само погледна баба и като споделих, че е на 92 непосредствено ми сподели „ ми заведете я в София, въпреки че не виждам смисъл. Бабата е доста стара “.
Та вчерашния ми екшън и ходенето по тъгите стартира от Спешна помощ. След свадите там, я „ одобриха “ в хирургично поделение.
След като видяха в какво положение и е раната я заведоха на терасата, дадоха ми ръкавици и пинсети и ме накараха аз сама да обработвам раната, без наблюдението на доктор и сестри, който си седяха най- умерено и си пушеха цигари и си пиеха кафето.
След като аз си обработих раната изпратиха една санитарка да й постави лепенка със йодасепт и да я закараме в стаята, която беше в извънредно мръсно положение.
Дойде друга санитарка, която с голямо отвращение ми сподели, че нямат чаршафи и няма какво да сложат на леглото с цел да я настанят.
След към 2 часа се появи лекар Тихчев, който най- жестоко ми сподели да взимам бабата и да я повеждам в София при тъкмо избран лекар, тъй като той нямало какво да направи повече. При мой въпрос той въобще направи ли нещо за тази жена, тъй като аз сама й почистих раната, отговора му беше: „ Не е в мойте отговорности “.
Та запитвам аз какво е задължението на лекар – хирург, когато види мощно инфектирана рана? Да дава инструментите на околните да се оправят, а той си урежда обяда по телефона – какъв брой пържоли и крилца да му донесат и да приема рушвети?


Хвърлиха баба ми в мръсната стая и никой не пристигна да я огледа или да смени превръзката. При мой въпрос към една от сестрите по кое време ще се смени превръзката отговора беше, че това ще стане на следващия ден сутринта – това не било концерт благопожелание, когато ние сме желали.

След повдигането на скандал от моя страна, доктор Тихчев реши, че баба ще остане до понеделник в отделението. Състоянието на стаята е извънредно мръсно, хлебарки тичат на всички места, а в мивката пълзяха червейчета, които снимах.


Мивка с червеи в пернишката болница
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР