Периодичното гладуване и леки упражнения подобряват здравето и намаляват вероятността

...
Периодичното гладуване и леки упражнения подобряват здравето и намаляват вероятността
Коментари Харесай

Лесен начин за избягване на тежка старост


Периодичното недояждане и леки извършения усъвършенстват здравето и понижават вероятността от сърдечно-съдови болести, както и от развиването на диабет. до този извод стигнаха учени от Националните институти по опазване на здравето на Съединени американски щати въз основа на опити върху лабораторни мишки, написа малко уеб сайтът за научни известия EurekAlert!.

Изследването е траяло четири месеца. В него са употребявани мишки разпределени в четири групи. В първата животните са имали денонощен достъп до храна, във втората гризачите са бягали всекидневно по 45 минути и също са можели да се хранят, когато изискат, в третата група са гладували през ден. В четвъртата група мишките от време на време гладували и в това време били физически дейни.

Упражненията се отразили позитивно върху индикаторите на физическото здраве на животните, само че съчетанието на физическа интензивност и от време на време недояждане се оказало най-ефективно за поддържане на тонуса и развиване на издържливостта. Според учените резултатите от проучванията са използвани и при хората, които могат по този метод да подобрят общото положение на организма и да понижат риска от преждевременна гибел.

По-рано през февруари изданието Science Alert описа за главните способи да се понижи кръвното налягане, чието покачване води до инфаркт или инсулт и е причина за гибелта на над хиляда души на ден единствено в Съединени американски щати. Според него интензивните аеробни извършения, които би трябвало да се вършат при постигане на междинна възраст, могат да оказват помощ за отбягване на хипертонията. /БГНЕС, лента.ру
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР