перацията на 6-годишното дете, което беше жестоко нахапано от куче

...
перацията на 6-годишното дете, което беше жестоко нахапано от куче
Коментари Харесай

Какво е състоянието на детето, нахапано от куче край Пловдив

перацията на 6-годишното дете, което беше грубо нахапано от куче в пловдивското село Сърнегор, е траяла 3 часа. Стопаните на четириногото си тръгнали от обитаемото място дружно с него, необезпокоявани от никого, осведоми.

Чия е отговорността?

Детето безусловно е обезобразено. Има разкъсвания по лицето и главата и над 100 шева. Хранило се е със сламка 20 дни, а белезите могат да останат за цялостен живот, сподели майката на момченцето Таня Стоянова.

"Шито е на няколко пъти. Устата му е шита от вътрешната страна, по средата, извън. Има три лъча по лицето ", изясни тя.

Майката е безапелационна, че виновността за случая е на стопаните на животното, тъй като не са предизвестили, че то е нападателно. По думите ѝ има хора, които са си продали жилищата поради него.

Пораженията върху душeвността на детето може да са съществени.

"Ако детето попадне още един път в такава обстановка, то ще си спомни всичко, което се е случило. По-големият проблем, който следва, е постравматичният стрес. Той остава на процедура за цялостен живот. След време това дете може да съпреживее още веднъж тази обстановка при контакт с куче ", разяснява психиатърът доктор Веселин Герев.

Той също е безапелационен, че съществена виновност за случилото се носят притежателите на кучето.

Полицията е разпитала притежателите на кучето.

В здравната експертиза е записано, че телесната щета е лека, само че може да се промени след финалния обзор.

До случая се стигнало, откакто собственичката на къщата, която живее в прилежащата вила на потърпевшото дете, отишла в двора им да пие кафе. Kучето се промъкнало през дупка в оградата и легнало до стопанката си. 6-годишното момче отишло да си играе с него, когато било нападнато.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР