Пентагонът обяви планове да остави в Европа половината от 12

...
Пентагонът обяви планове да остави в Европа половината от 12
Коментари Харесай

САЩ предислоцират войските си в Европа

Пентагонът разгласи проекти да остави в Европа половината от 12 000 войски, изтеглени от Германия, съобщи Ройтерс, представен от ТАСС.

Съединените щати изтеглят 11 900 войски от Германия, съобщи шефът на Пентагона Марк Еспер. Според него Съединени американски щати ще върнат в родината им към 6 400 американски военнослужещи всред изтеглените от Федерална Република Германия, а към 5 600 ще бъдат ситуирани в страни от НАТО.

" Настоящият проект на европейското командване е да реалокират към 11 900 войски от Германия, като се понижи броят им там от към 36 000 на 24 000 ", сподели Еспер на конференция.

Съединените щати имат намерение да стартират изтеглянето на част от войските си от Федерална Република Германия и преназначаването им в Европа допустимо най-скоро, добави Еспер.

Той посочи, че в бъдеще Съединени американски щати имат намерение да разположат спомагателни сили в Полша и балтийските страни.

Част от войските ще отидат в Италия и Белгия, заяви Агенция Франс Прес.

4 600 бронетанкови войски ще се върнат в Съединените щати, до момента в който други елементи ще бъдат ситуирани на ротационна основа " на изток и в Черноморския район ", с цел да " засилят сдържането " на Русия и да подсигуряват сигурността на съдружниците по югоизточния фланг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР