Пентагонът обяви днес, че американската армия трябва да бъде готова

...
Пентагонът обяви днес, че американската армия трябва да бъде готова
Коментари Харесай

Пентагонът: Искаме бюджет за евентуална война с Китай

Пентагонът разгласи през днешния ден, че американската войска би трябвало да бъде подготвена за евентуален  боен спор с Китай, настоявайки Конгресът да утвърди оферти от Министерството на защитата бюджет от 842 милиарда $, който ще модернизира силите в Азия и по света, оповестява AP.

" Това е бюджет, учреден на тактиката - и свързан от сериозността на стратегическото ни състезание с Китайската национална република ", съобщи министърът на защитата Лойд Остин в докалда си пред подкомисията по защитата към Камарата на представителите.

Посочвайки увеличението на новите технологии, Остин съобщи, че бюджетът предлага да се изразходват над 9 милиарда $, което е с 40% повече от предходната година, за създаване на военни стратегически точки в Тихия океан и за отбрана на съдружниците.

Докладите са в резултат на визитата на китайския водач Си Дзинпин в Москва, на фона на опасенията, че Китай ще ускори поддръжката си за войната в Украйна пред съветския президент Владимир Путин и от ден на ден ще заплашва Запада.

Действията на Китай се приближават от ден на ден до борба и евентуален спор със прилежащите страни и вероятно със Съединени американски щати ", съобщи военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете. Той съобщи, че опитите за възпрепятстване и подготовката за война " са извънредно скъпи, само че не толкоз, колкото воденето на война. Този бюджет може да ни приготви да я водим, в случай че се наложи ".

Мили, който ще се пенсионира тази година, съобщи, че Министерството на защитата би трябвало да продължи да модернизира силите си, с цел да подсигурява, че те ще бъдат подготвени да водят война, в случай че се наложи.

Две десетилетия на война в Ирак и Афганистан понижиха оборудването на армията и готовността на войските, по тази причина Съединени американски щати работят за замяна на оръжейните системи и дават на войските време да се възстановят. Това се отплаща, съобщи Мили пред Конгреса.

" Нашите равнища на оперативна подготвеност в този момент са по-високи, в сравнение с са били от доста, доста години насам " , сподели Мили. Повече от 60% от дейните сили сега са в най-висока степен на подготвеност и могат да се разпрострат в бойни дейности за по-малко от 30 дни, а 10% могат да се разпрострат в границите на 96 часа, сподели той.

Междувременно Словакия е предала първите четири от общо 13 изтребителя МиГ, които даде обещание да достави на Украйна. Останалите ще бъдат доставени до няколко седмици, заяви през днешния ден словашкото министерство на защитата. Съветските самолети бяха обещани от Словакия и Вършава предходната седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР