Пентагонът обяви, че успешно е тествал хиперзвуково летящо тяло (C-HGB),

...
Пентагонът обяви, че успешно е тествал хиперзвуково летящо тяло (C-HGB),
Коментари Харесай

Военните на САЩ се хвалят с важно събитие по сдобиването с хиперзвуково оръжие

Пентагонът разгласи, че сполучливо е тествал хиперзвуково летящо тяло (C-HGB), изтъквайки, че изстрелването ще изиграе значима роля в бъдещото развиване на хиперзвукови технологии, като американските военни дефинираха изстрелването за " значимо събитие " по пътя на Съединени американски щати за придобиване на хиперзвуково оръжие.

Военноморските сили на Съединени американски щати разгласиха видеоклип от изстрелването на снаряда, което е било осъществено в съдействие със сухопътните сили.

В изказването на Пентагона се споделя, че хиперзвуковото тяло е пътувало до избраната цел с " хиперзвукова скорост ", само че не се разяснява каква скорост е достигнало.

Хиперзвуковото летящо тяло е било изстреляно от ракетен полигон на Хавайските острови нощес, като потвърждението пристигна едвам през днешния ден. Полетът на тялото е бил проследен от Агенцията за противоракетна защита, която ще употребява полетните данни за възстановяване на личните си хиперзвукови отбранителни системи.

Това достижение се счита за извънредно значимо, откакто Вашингтон беше споделил по-рано, че изостава от други страни, като Русия, що се отнася до развиването на такива оръжия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР