Пентагонът не разполага с никакви доказателства, които да предполагат, че

...
Пентагонът не разполага с никакви доказателства, които да предполагат, че
Коментари Харесай

Пентагонът нямал инфо, че бунтовниците в Идлиб ще използват химическо оръжие

Пентагонът не разполага с никакви доказателства , които да допускат, че опозиционните групировки в сирийската провинция Идлиб биха могли да употребяват химически оръжия . Това разгласи американският боен министър Джим Матис макар изказванията на Русия за противното, оповестява " Франс прес ".

Говорейки пред публицисти по време на визитата си в Индия, Матис отхвърли изказванията, че Съединени американски щати могат да подкрепят осъществяването на химическа офанзива, по-късно да обвинят Русия и сирийския режим за нея и да употребяват това като претекст за осъществяването на въздушни удари.

 Съединени американски щати предизвестиха Асад да не употребява химически оръжия в Идлиб
Съединени американски щати предизвестиха Асад да не употребява химически оръжия в Идлиб

Ще отговорят уместно на такава офанзива

Американските военни към този момент два пъти направиха удари против режима на сирийския президент Башар Асад след две офанзиви с химически оръжия, като последните удари бяха осъществени в средата на април, като в тях се включиха Франция и Англия.

" Не разполагаме с никаква разследваща информация , която да демонстрира, че опозицията има някакъв химически потенциал ", акцентира Матис.

В информации на съветските медии се оповестява за изказвания от съветското военно министерство, в които се твърди, че екстремистите от групировката " Тахрир ал Шам " се подготвяли да извършат " провокация ", като за задачата са отвлекли 44 деца, които щели да ги употребяват за химическа офанзива, която да припишат на Русия.

 Кремъл отхвърли предизвестието на Тръмп за Идлиб
Кремъл отхвърли предизвестието на Тръмп за Идлиб

Районът е " гнездо на тероризма ", армията на Сирия се готви да позволи този проблем

Матис е отказал да разяснява, дали Пентагонът вижда някакви признаци, че сирийският режим може да се готви да употребява химическо оръжие в Идлиб. " Предпочитам да не давам отговор тъкмо в този момент . Но сме доста бдителни ", показал американският боен министър.

В понеделник американският президент Доналд Тръмп предизвести Асад да не атакува " неразумно " Идлиб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР