Пентагонът извлича ценни поуки от украинския конфликт за реагиране на

...
Пентагонът извлича ценни поуки от украинския конфликт за реагиране на
Коментари Харесай

САЩ извличат ценни поуки от войната в Украйна за реагиране при евентуален конфликт с Китай

Пентагонът извлича скъпи поучения от украинския спор за реагиране на възможен спор с Китай. Това съобщи заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Катлийн Хикс, като измежду тези уроци тя уточни нуждата от линия за произвеждане на муниции, както и нововъведения в космоса.

" Има доста преимущества, които получихме от спора в Украйна за евентуален спор в Тихия океан ", съобщи Хикс пред Блумбърг.

Според нея Съединени американски щати в този момент се учат да развиват индустриалната си база. Пентагонът също по този начин упорства за ускорение на механизма за доставка на оръжие на Тайван. " Мислим по какъв начин да използваме това пълномощие сега, с цел да осигурим по-бързи и по-обемни доставки на муниции в поддръжка на нашите сили в Тихия океан ", посочи Хикс.

Друг урок е смисъла на галактическата област, защото военният спор в Украйна сподели " невероятна екосистема от търговски галактически нововъведения в Съединени американски щати ". Освен това беше изтъкната способността на Съединени американски щати да работят със съдружниците си за " оказване на стопански напън върху агресорите " и за продан на разследваща информация.

" Възможността да беседваме с нашите съдружници и даже с Украйна, и даже с Русия преди инвазия, с цел да кажем: " Хей, виждаме какво се случва тук ". Това е същинско преимущество ", сподели Катлийн Хикс.

Тя акцентира, че макар доставките на оръжия за Украйна, главният фокус на Съединени американски щати е върху съревнованието с Китай в Тихия океан. " Ние не се опитваме да балансираме сред двата театъра на военните дейности. Имаме ясна тактика, ориентирана към Китай ", добави заместник-министърът на защитата.

По данни на Пентагона от началото на спора съдружниците са дали на Украйна военна помощ в размер на 55 милиарда $. По-специално, на 19 април Съединени американски щати оповестиха 36-ия пакет военна помощ за Киев на стойност 325 млн. $, който включва снаряди за РСЗО HIMARS, артилерийски снаряди и противотанкови оръжия. Миналата седмица обаче украинският народен представител Олександра Устинова съобщи, че отсрочва контраатаката заради дефицит на оръжия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР