Пенсионерка от Германия има необикновена мечта – да стигне с

...
Пенсионерка от Германия има необикновена мечта – да стигне с
Коментари Харесай

Пенсионерка пропътува 18 000 км с мотоциклет до мечтаната дестинация

Пенсионерка от Германия има невероятна фантазия – да стигне с мотоциклет от родината си до Иран. За необикновеното странствуване на 64-годишната Маргот споделя предаването „ Ускорение” на „ Дойче веле”.

Жената потегля на дългото 18 000 км пътешестване от вкъщи си в Северен Хесен. Преминава през Германия, Полша, Украйна, Русия, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан и Таджикистан.

„ Ускорение”: Електрическите мотори (ВИДЕО)

Не без проблеми с физиката и машината, която ръководи, Маргот съумяха да стигне до мечтаната дестинация – Иран. Там се среща с гид, който приказва съвършен немски. Той ѝ демонстрира забележителностите в родината си, среща я с обичайна кухня и обичаите.

Маргот признава, че изпитва сериозен дискомфорт поради нормалните облекла, забрадки и бурки, които ѝ се постанова да носи в Иран.

След 117 дни и 18 000 км пенсионерка се завръща в родния си град.

Всичко за пътешествието и обиколката на Маргот из Иран гледайте във видеото. То е част от предаването „ Ускорение “ на „ Дойче веле “, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „ Дойче веле “ и в ефира на „ Събуди се “ по NOVA всеки уикенд.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР