Пенсионерите, които през януари са получили по-малка обща сума от

...
Пенсионерите, които през януари са получили по-малка обща сума от
Коментари Харесай

Добра новина за пенсионерите! Някои ще получат бонуси!

Пенсионерите, които през януари са получили по-малка обща сума от пенсия и добавка към нея, ще получат в допълнение заплащане. Това ще стане с решение на Народното събрание, пише " Труд ". Депутати от ръководещата коалиция са внесли оферти сред първо и второ четене на закона за удължение на основни индикатори от бюджета за 2021 година до края на март 2022 година Целта на тези промени е да бъде решен казусът с понижените януарски суми за над 1 млн. пенсионери.

Промените плануват пенсионерите, които през януари са получили по-малко в сравнение с през декември, да получат спомагателна сума, тъй че пари им през първия месец от 2022 година да станат като получените през декември суми. 

До приемането на по-малки суми през януари се стигна откакто пенсиите бяха индексирани, само че даваната добавка към тях поради пандемията беше понижена от 120 лева на 60 лева

Новите добавки към пенсиите да се дават за януари, февруари и март, планува импортираното от депутатите предложение. Но защото пенсиите за януари към този момент са изплатени, през февруари би трябвало да бъдат получени по едно и също време януарските и февруарските добавки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР