Пенсионери над 65 г. и хора с 50 и над

...
Пенсионери над 65 г. и хора с 50 и над
Коментари Харесай

Най-бедните пенсионери ще получават енергийни помощи

Пенсионери над 65 година и хора с 50 и над 50% понижена работоспособност, както и такива, които имат потребност от помощни средства за самостоятелен живот или употребяват медицински уреди, ще получават енергийни помощи.
Те са включени в уязвимите консуматори на електрическа енергия. Тук са и тези, които получават обществени или целеви помощи за отопление. Това излиза наяве от план на разпоредба за енергийно небогати и уязвими консуматори, която министерството на енергетиката разгласява за публично разискване.
Компенсации ще получават и хората, чийто наличен приход пада под линията на беднотия, откакто покрият енергийните си разноски. Те са включени в графата енергийно небогати, което значи, че ще им остават по-малко от 526 лева на член на семейството след заплащане на сметките.
Проста сметка демонстрира, че четиричленно семейство от двама възрастни и две деца би трябвало да има под 2104 лева, с цел да взема помощи. В този приход не влизат стипендиите на възпитаници и студенти. Домакинствата, които са енергийно небогати, ще се дефинират с изключение на съгласно прихода и на база на разхода за сила и енергийните характерности на жилището. Оценката за разноските ще се дефинира всяка година.
За да се пресметне типовото ползване на сила, жилищните здания са разграничени на пет вида.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР