Пенсиите през следващата година няма да бъдат по-ниски от пенсиите

...
Пенсиите през следващата година няма да бъдат по-ниски от пенсиите
Коментари Харесай

Георги Гьоков: От 25 декември пенсиите се увеличават, на 1 юли ще има индексиране

" Пенсиите през идната година няма да бъдат по-ниски от пенсиите в този момент. В това могат да бъдат сигурни всички пенсионери. " Това съобщи номинираният за министър на труда и обществената политика Георги Гьоков в предаването " Неделя 150 " по БНР.

" От 25 декември следва увеличение на пенсиите посредством преизчисляване, като коефициентът на тежест на една година застрахователен стаж се трансформира от 1.2 на 1.35. Това не изключва настоящия член 100 от Кодекса за обществено обезпечаване, който планува така наречен швейцарско предписание и индексиране от 1 юли на пенсиите ", акцентира той.

" От към 30 години работя в обществената сфера и познавам системата и на общественото подкрепяне, и на заетостта. Познавам специалистите и няма да ми бъде сложен изборът на екип. Не бих се съобразявал в цялостна степен единствено с партийната принадлежност, а с експертизата, която имат хората. На първа среща с номинираните за министри се разбрахме, че всички назначения ще минават през доста съществени инспекции от ДАНС и от Национална агенция за приходите. Така че неслучайно мотото на този кабинет е " нулева приемливост към корупцията ". Вярвайте, ще попаднат в екипа ми хора знаещи, можещи и изпълняващи съглашението, виновни към обществото ", сподели още Гьоков.

" Когато има проблеми за решение една страна, когато има политическа рецесия, леви и десни обединения се коалират, с цел да изпълнят дилемите и да изведат страната от политическа и икономическа рецесия. От позиция на това и на желанието на българите да има устойчиво ръководство, тази коалиция по никакъв начин не е необяснима. Всеки направи своите взаимни отстъпки и със своето его, и със своята политическа непреклонност. Затова считам, че обединението е разумна ", безапелационен бе номинираният за обществен министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР