Пекин ще изисква от пристигащите да имат отрицателен тест за

...
Пекин ще изисква от пристигащите да имат отрицателен тест за
Коментари Харесай

Пекин затяга правилата за пристигащи преди олимпиадата

Пекин ще изисква от идващите да имат негативен тест за ковид, изработен до 72 часа от идването им в китайската столица, оповестиха през днешния ден държавни медии. Това става единствено ден откакто бе обявено за първия случай на локално предаване на Омикрон в града, който се готви идния месец да бъде хазаин на зимните олимпийски игри, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Заразеният е човек, посетил през предходните две седмици доста молове и заведения за хранене. Той не е напуснал града от началото на годината.

Новото предписание за идващите влиза в действие от 22 януари и ще важи до края на март. Целта е да се засече на ранен стадий появяването на разновидността Омикрон, който от ден на ден се разпространение по света, и да се управлява риска от зараза, заяви държавният вестник " Бейцзин дейли ".

Китайската столица и в този момент изисква от влизащите в града да си създадат тест 48 часа преди да потеглят към Пекин, както и да имат зелен код в приложението за следене на контактите.

Друг китайски град - Сиан, в това време стартира последователно да разхлабва противоепидемичните ограничавания, защото локалните управляващи съумяха да потушат локалното огнище на коронавирусна зараза, пламнало преди три седмици, съобщи Асошиейтед прес.

Както заяви през днешния ден китайската страна телевизия Си Си Ти Ви в някои региони и промишлени зони на мегаполиса е почнало възобновяване на производството. В квартали, в които е преценено, че рискът от разпространяване на болестта е по-малък, отчасти или напълно е анулиран локдаунът и хората може да излизат от у дома за стеснен интервал от време за ежедневни покупки.

На 22 декември Сиан бе подложен под непоколебим локдаун поради огнище на разновидността Делта на вируса. От декември в града бе обявено за повече от 2000 инфектирани.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР