Пекин се възмути от изискванията за тестване за COVID-19, наложени

...
Пекин се възмути от изискванията за тестване за COVID-19, наложени
Коментари Харесай

Пекин плаши с ответни мерки срещу ограничения на пътуванията от Китай

Пекин се възмути от условията за тестване за COVID-19, наложени на пасажерите от Китай, и заплаши с контрамерки против прилагащите ги страни, измежду които са Съединени американски щати и няколко европейски страни, заяви Асошиейтед прес.

" Смятаме, че рестриктивните мерки за влизане, признати от някои страни, ориентирани към Китай, нямат научна основа, а някои несъразмерни практики са още по-неприемливи ", съобщи на брифинг говорителката на външното министерство Мао Нин.

„ Твърдо се противопоставяме на опитите за манипулиране на ограниченията за Коронавирус и потреблението им за политически цели и ще предприемем контрамерки въз основа на правилото на взаимност ", сподели тя.

Тази седмица Австралия и Канада се причислиха към възходящия лист на страните, които изискват от пътуващите от Китай да си създадат тест за коронавируса преди да се качат на борда на самолета, защото Китай се бори с общонационалната зараза от ковид, откакто ненадейно се отхвърли от политиката си на нулев Коронавирус и облекчи рестриктивните мерки, които бяха в действие през по-голямата част от пандемията.

Други страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Индия, Япония и няколко европейски страни, оповестиха по-строги ограничения във връзка с ковид за идващите от Китай на фона на опасенията заради неналичието на данни за инфекциите в Китай и страховете от опцията за разпространяване на нови разновидности на ковид.

Преди това китайските управляващи оповестиха, че от 8 януари идващите от чужбина към този момент няма да би трябвало да минават през карантина при идването си в Китай.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР