Пекин и Вашингтон трябва да стабилизират и да изведат китайско-американските

...
Пекин и Вашингтон трябва да стабилизират и да изведат китайско-американските
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай и САЩ трябва изведат отношенията си на ново ниво

Пекин и Вашингтон би трябвало да стабилизират и да изведат китайско-американските връзки на ново равнище. Това съобщи китайският президент Си Дзинпин по време на среща с делегация от американски сенатори в Пекин.

„ Целта на нашите страни е да стабилизираме и подобрим връзките, да намерим правилния път на взаимно битие в нова историческа ера “, цитира думите на китайския водач телевизионният канал CGTN.

Китайският водач назова връзките сред Съединени американски щати и Китай “най-важните двустранни връзки в света ”. „ Често споделям, че имаме хиляди аргументи да развиваме китайско-американските връзки и няма нито една, която да ги унищожи “, акцентира той.

Лидерът на КНР означи, че „ макар че светът и времената се трансформират, историческата логичност на мирното взаимно битие на Китай и Съединените щати остава непроменена “.

За нуждата от взаимно почитание

Пекин и Вашингтон би трябвало да развиват двустранни връзки, учредени на взаимно почитание, сподели Си Дзинпин.

“Китай и Съединените щати, като огромни сили, би трябвало да показват съответния дух, визия и отговорност. Трябва да установим вярно китайско-американските връзки, да се почитаме, да съжителстваме спокойно и да си сътрудничим ”, цитира думите му Китайската централна телевизия. взаимна полза. ”

Според него стопанските системи на Китай и Съединени американски щати са надълбоко интегрирани и двете страни могат да се възползват взаимно от развиването си. „ Конкуренцията и борбата не дават отговор на трендовете на времето, те не могат да решат проблемите на нашите страни и да отговорят на провокациите, пред които е изправен светът “, сподели Си Дзинпин.

Той означи, че световното икономическо възобновяване от пандемията, изменението на климата, интернационалните и районните проблеми „ всички изискват съгласуваност и съдействие сред Китай и Съединените щати “.

За визитата на американски сенатори в Съединени американски щати

Си Дзинпин одобри в Голямата зала на народа двупартийна делегация от американски сенатори, водена от водача на демократичното болшинство в Сената Чък Шумър.

По-рано китайският външен министър Ван И се срещна с американски законодатели.Американска делегация от шестима сенатори дойде в Шанхай на 7 октомври, където бяха признати от секретаря на градския партиен комитет Чън Дзинин. Законодателите се срещнаха и с представители на американски компании, работещи в Китай. След Пекин се чака сенаторите да отпътуват за китайския град Сиан. След Китай имат намерение да посетят още Република Корея и Япония.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР