ПЕКИН (AP) — По-малко наперен китайски производител на електрически превозни

...
ПЕКИН (AP) — По-малко наперен китайски производител на електрически превозни
Коментари Харесай

Китайският BYD съперничи на Tesla по размер. Може ли да достигне и глобалния си обхват?

ПЕКИН (AP) — По-малко навирен китайски производител на електрически транспортни средства бързо понижава разликата с Tesla, дългогодишният пионер на пазара.

BYD Co., основана в южнокитайския софтуерен център Шенжен, детронира основаната в Тексас Tesla Inc. като най-продаваната електрически автомобили през последните три месеца на 2023 година, съгласно данните за продажбите, оповестени от фирмите тази седмица.

„ Това беше предстоящо крайъгълно събитие, като се има поради делът на Китай в световния пазар на електрически автомобили и позицията на BYD на вътрешния пазар “, сподели Джинг Янг, шеф на китайските корпоративни проучвания във Fitch Ratings.

Tesla резервира короната през цялата 2023 година, само че продажбите на BYD внезапно скочиха на фона на управлявания от държавното управление взрив на EV в Китай. Възходът на BYD и други китайски производители на електрически транспортни средства е предизвикателство освен за Tesla, само че и за огромните производители на коли в света, защото китайските съперници н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР