ПЕКИН (AP) — Планът на Китай за икономиката й през

...
ПЕКИН (AP) — Планът на Китай за икономиката й през
Коментари Харесай

Плановете на Китай за 2024 г. приоритизират технологиите, предлагат оскъден комфорт за бизнеса и инвеститорите

ПЕКИН (AP) — Планът на Китай за стопанската система й през 2024 година е цялостен с цели и обещания, само че също по този начин е незабравим с това, че не показва съответни стъпки към реализира от дълго време обещани промени, на които задграничните компании и вложители се надяват.

Докладът за работата, показан във вторник от премиера Ли Цян пред Общокитайското заседание на народните представители, очерта проекти за скромни нараствания на общите разноски и сериозен скок от 7,2%. във финансирането на военните.

Целта на ръководещата комунистическа партия е стопанската система да нарасне с към 5% тази година, упоритост, която съгласно икономистите може да е мъчно постижима. Ли сподели, че Китай също ще се концентрира върху поддръжката на научните проучвания и промишленостите за реализиране на пробиви в основни технологии, в това число компютърни чипове.

Такива цели са в сходство с задачата на водача Си Дзинпин да укрепи самоувереността и силата на Китай в напредналите технологии, до момента в който Пекин и Вашингтон спорят за технол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР