ПЕКИН (АП) — Китайският външен министър Ван И казва, че

...
ПЕКИН (АП) — Китайският външен министър Ван И казва, че
Коментари Харесай

Китай се зарича да продължи военния натиск върху Филипините, тъй като териториалният спор се задълбочава

ПЕКИН (АП) — Китайският външен министър Ван И споделя, че страната ще продължи военния напън върху Филипините на фона на разногласието за суверенитета в Южен Китай Море, което може да включва американските сили, защитаващи техния сътрудник по контракта.

В телефонен диалог в сряда със своя филипински сътрудник Енрике А. Манало, Уанг „ предизвести, че в случай че филипинската страна реши неправилно обстановката, тръгне по своя път, или даже се заприказва с недобронамерени външни сили, с цел да продължи да основава проблеми, Китай ще отбрани правата си в сходство със закона и ще отговори уверено “, заяви формалната новинарска организация Синхуа.

Коментарите на Уанг следват мобилизацията на Китай своята брегова защита и морската милиция да блокират филипинските задачи за доставяне, с цел да поддържат своите бойци и риболовци. Китай претендира за суверенитет над съвсем цялото Южнокитайско море, един от най-важните водни пътища в света за мореплаване, което го слага в несъгласие с Филипините, Виетнам,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР